10 plante de interior ce produc oxigen chiar și pe timp de noapte!

Multe persoane procură plantele de interior ca decor al locuițelor. Pe când florile de cameră sunt o adevărată bombă de oxigen.

Ca și orice creatură vie, plantele trăiesc datorită faptului că respiră.

Pe parcursul zilei, eliminarea dioxidului de carbon scade din cauza fotosintezei. Pe parcursul nopții, plantele nu au suficientă lumină solară pentru procesul de fotosinteză, iar în rezultat eliminarea dioxidului de carbon crește.

Puțini știu, că unele plante produc oxigen chiar și pe timp de noapte. Abundența de oxigen are un efect calmant asupra organismului uman, reducând anxietatea și nervozitatea, și combate insomnia.

Specialiștii recomandă insistent să achiziționați una din cele 10 plante din această listă. Ele produc mult oxigen, chiar și noaptea, și vă ajută să adormiți mai ușor, asigurându-vă un somn sănătos și liniștit atât dumneavoastră, cât și copiilor.

1.Aloe vera

Aloe vera, fără exagerare, poate fi numită o plantă unică care ar trebui să fie în orice casă.

Pe lângă faptul că datorită sucului său, aproape orice problemă de sănătate și a pielii poate fi tratată, este cunoscut faptul, că această plantă produce mult oxigen pe timp de noapte.

În plus, aloe vera este, de asemenea, o plantă extrem de rezistentă, nu trebuie udată des și îngrijită într-un mod special. Planta este absolut nepretențioasă și se înmulțește foarte ușor.

Deci, puteți umple casa cu ghiveciuri cu aloe vera pentru a obține beneficii maxime din această plantă.

2.Sanseviera (limba soacrei)

Denumirea plantei vă pare oarecum amenințătoare?

Calmați-vă, sunteți înafara oricărui pericol. Dimpotrivă, limba soacrei cu siguranță este planta pe care trebuie să o aveți acasă.

Se consideră, binemeritat, a fi unul dintre cei mai buni purificatori naturali ai aerului pe care vi-l puteți imagina și, la fel ca aloe vera, această plantă este foarte nepretențioasă, longevivă și nu are nevoie de îngrijire minuțioasă.

3.Arborele Neem (Azadirachta indica)

Arborele Neem sau Azadirachta indica poate fi numit, fără exagerare, sinonim al curățeniei.

Beneficiile acestei plante au fost documentate de mult timp de experții de pe continentul indian.

Arborele Neem nu numai că curăță aerul, dar acționează și ca un pesticid natural, creând o barieră între dumneavoastră, muștele mici negre și țânțarii enervanți. De fapt, arborele Neem nu doar distruge dăunătorii, ci îi absoarbe și, de asemenea, nu permite apariția altora, împiedicându-i să depună larve.

Creșterea acestei plante, spre deosebire de plantele anterioare, necesită o muncă extraordinară și răbdare. În încăperea unde se află arborele, trebuie să fie multă lumină solară și se recomandă, de asemenea, folosirea solului de înaltă calitate.

4.Tulsi (Busuioc sfânt)

Deși consumul frunzelor de busuioc are multe avantaje, trebuie să menționăm și beneficiile extraordinare ale aromei pe care o emană.

Frunzele lui au un miros specific, ce influențează benefic sistemul nervos al omului. Inspirându-i aroma, reducem anxietatea și nervozitatea. Cu alte cuvinte, tulasi vindecă și regenerează celulele nervoase.

Când vine momentul relaxării după o zi obositoare de muncă, această plantă poate fi un adevărat panaceu și anume medicamentul pe care medicul îl prescrie pentru tratamentul nervilor.

5.Orhideea

Orhideea este, fără îndoială, una dintre florile cele mai dorite și o adevărată înfrumusețare a oricărei locuințe.

Calitățile estetice ale acestei flori sunt greu de supraestimat. Cu toate acestea, dacă credeți că orhideea este minunată numai prin aspectul ei, atunci greșiți foarte mult.

S-a demonstrat, că aceste flori frumoase produc mult oxigen pe timp de noapte, ceea ce le face plante ideale pentru dormitor. Deci, neapărat puneți câteva ghivece cu orhidei în apropierea locului unde dormiți.

Astfel, vă asigurați dumneavoastră și celor dragi un somn sănătos și liniștit.

În plus, ele curăță aerul de xilen, o substanță murdară dăunătoare, ce se conține în diferite vopsele. Cu alte cuvinte, datorită orhideei, casa dumneavoastră va fi mai curată, mai proaspătă și vă va fi mai ușor să respirați adânc.

Chiar dacă nu sunteți un grădinar cu aptitudini, nu vă faceți griji. Orhideea este o plantă destul de nepretențioasă, care nu necesită multă grijă. Este suficient să urmați câteva reguli elementare de îngrijire, ca să vă bucure cu florile ei minunate.

De fapt, îngrijirea minuțioasă și agitația multă în jurul acestei plante o pot pur și simplu ucide. Doar asigurați-vă că are suficientă lumină și udați-o corect, în rest orhideea va face totul singură.

6.Gerbera portocalie

Aduceți puțin soare în viață – cumpărați aceste flori portocalii pentru camera dumneavoastră.

Aceste flori frumoase purifică aerul și ne țin departe de multe boli în același timp. Avantajele gerberelor portocalii sunt următoarele: vindecă răceala și, de asemenea, previne cancerul.

Este foarte important faptul, că această floare absoarbe o astfel de substanță toxică ca benzenul. Gerbera contribuie la somnul sănătos și calitativ, absoarbe dioxidul de carbon expirat de om și elimină oxigen în loc.

Atunci când plantați gerbera, trebuie să țineți cont de anumite reguli, deoarece se transplantează și se înmulțesc destul de greu.

7.Ficus benjamina

Miturile, ce înconjoară această plantă, susțin că printre frunzele ei trăiesc sufletele morților. Iar dacă serios, avantajele ficusului sunt evidente.

Pe lângă faptul că este o sursă puternică de oxigen, frunzele acestei plante sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata diabetul zaharat, pentru a preveni constipația și pentru a trata astmul. Poate acesta este motivul pentru care Buddha, la timpul său, medita anume sub acest copac.

8.Crăciunel (Schlumbergera truncata)

Uitați de globurile de Anul Nou. Crăciunelul este ceea de ce aveți nevoie în sezonul festiv.

Această plantă unică înflorește doar în luna decembrie, dar frunzele sale suculente aduc beneficii sănătății omului pe tot parcursul anului. Crăciunelul produce oxigen chiar și noaptea, contribuind la un somn sănătos și liniștit.

Crește foarte bine în încăperile întunecate, ceea ce îl face perfect pentru dormitorul dumneavoastră.

9.Plantele din familia de palmieri

Probabil, mulți au observat că plantele din familia palmierilor sunt plante universale, prezente în cabinetele medicilor, dar și în secțiile de internare.

Această plantă curăță foarte bine aerul de impuritățile dăunătoare și de gaze, dar îl și umidifică, îmbogățindu-l cu microelemente utile.

Iată de ce, este foarte bine să aveți plante din familia de palmieri și în dormitor. Ele vor elimina eficient murdăria și vor îmbunătăți calitatea somnului.

În ciuda faptului că aceste plante provin din păduri tropicale, ele preferă camere cu foarte puțină lumină solară. Palma necesită o îngrijire minuțioasă, cu toate acestea, beneficiile sale sunt greu de supraestimat.

10.Kalanchoe

Această floare, pe lângă faptul că are o frumusețe și o atractivitate extraordinară, are și proprietăți benefice rare.

Pentru ca kalanchoe să crească bine și să înflorească, este foarte importantă prezența apei și abundența luminii soarelui.

Trebuie să ținem cont de un lucru: planta produce oxigen și zi, și noapte. De asemenea, este cunoscut faptul că mirosul de kalanchoe luptă eficient împotriva depresiei, dispoziției proaste și problemelor cu somnul.

Mult spor!