Aperitiv festiv ”Biluțe de cașcaval” – 5 rețete gustoase!

Aperitiv festiv ”Biluțe de cașcaval”. Astăzi vom pregăti 5 rețete de aperitive de sărbătoare. Baza acestor biluțe este amestecul de cașcaval, ou fiert, usturoi și maioneză.

INGREDIENTE:

-250 gr de cașcaval;

-5 ouă fierte;

-2-3 căței de usturoi;

-maioneză;

-sare și piper – după gust;

-200 gr de surimi congelați;

-1 castravete mediu proaspăt;

-pește roșu slab sărat;

-semințe de susan alb și negru;

-1 morcov mediu;

-nuci bucăți mari și nuci măcinate;

-pește roșu slab sărat;

-ceapă verde;

-coriandru uscat (sau oricare altă verdeață proaspătă sau uscată);

-roșii deshidratate;

-măsline fără sâmburi;

-boia.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți baza pentru biluțe. Dați ouăle, usturoiul și cașcavalul prin răzătoarea mică. Adăugați ienibahar măcinat și maioneză. Amestecați bine, cât să obțineți o compoziție omogenă și densă. Gustați amestecul și mai adăugați sare, dacă este nevoie.

2.Împărțiți compoziția în 5 părți egale.

3.Pregătiți primul aperitiv cu surimi. Adăugați 100 gr de surimi congelate date prin răzătoarea mică și 1 lingură de maioneză. Amestecați foarte bine.

4.Îmbrăcați o pereche de mănuși, le umeziți, luați câte 1 linguriță de compoziție și formați biluțe. Le treceți prin alte 100 gr de surimi congelați și răzuiți. Așezați biluțele pe o farfurie.

5.Pregătiți al doilea aperitiv cu pește. Curățați castravetele de coajă, îl tăiați cuburi mici și îl amestecați cu compoziția de cașcaval. Tăiați peștele roșu cuburi mari.

6.Luați 1 linguriță de compoziție, în mijloc puneți un cub de pește, modelați biluța, astfel încât peștele să fie acoperit complet, și o treceți prin amestec de susan alb și negru sau prin susan alb. Așezați biluțele pe o farfurie.

7.Pregătiți al treilea aperitiv cu nuci. Adăugați morcovul dat prin răzătoarea mică în compoziția de cașcaval și amestecați.

8.Luați 1 linguriță de compoziție, în mijloc puneți ¼ de nucă și modelați biluța. O treceți prin nuci prăjite și măcinate. Așezați biluțele pe o farfurie.

9.Pregătiți al patrulea aperitiv cu verdeață. Amestecați compoziția de cașcaval cu pește tăiat cuburi mici și ceapă tăiată bucăți mici. Dacă compoziția este prea uscată, mai adăugați maioneză.

10.Modelați biluțe, le treceți prin coriandru uscat și le așezați pe o farfurie. Aceste biluțe au un aspect frumos marmorat și le puteți servi și fără verdeață.

11.Pregătiți al cincilea aperitiv cu măsline. Adăugați roșiile uscate tăiate cuburi mici în compoziția de cașcaval. Amestecați bine.

12.Luați 1 linguriță de compoziție, puneți în mijloc o măslină, modelați biluța.

13.Treceți biluțele prin boia și așezați-le pe o farfurie.

Aranjați biluțele aperitive frumos pe platoul de servire. Încercați această idee minunată pentru sărbătoare cu prima ocazie.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!