Câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să curățați chiar și cele mai vechi și persistente pete de pe haine!

Acest articol este o adevărată descoperire pentru fiecare gospodină. Doar de multe ori am fost nevoite să ne luăm rămas-bun de la hainele preferate din cauza unor pete mici, pe care nu le-am putut curăța.

Dar astăzi totul se va schimba! Vă propunem să cunoașteți aceste sfaturi incredibil de folositoare despre curățarea diferitor tipuri de pete de pe articolele vestimentare. Ele vă vor ajuta să păstrați hainele preferate în curățenie și să vă bucurați de purtarea lor o perioadă îndelungată.

Probabil vi s-a întâmplat măcar o dată să scăpați o bucățică de carne grasă sau să vărsați suc pe haine. Câte haine preferate au fost distruse de petele persistente! Ca să nu se mai repete așa ceva, salvați instrucțiunile descrise mai jos, care vă vor ajuta să spălați orice!

SFATURI UTILE PENTRU ÎNDEPĂRTAREA PETELOR DE PE ÎMBRĂCĂMINTE

1. SOLUȚIA DE SPĂLAT VASELE

Savurați o înghețată. Ea începe să se topească și brusc observați o pată pe rochie sau salopetă. Nu este grav! Puteți să curățați petele cauzate de acest desert văratic în felul următor: înmuiați haina în apă rece pentru 10 minute, adăugând și puțină soluție de spălat vasele. Apoi spălați-o ca de obicei.

2. APA AMONIACALĂ

După timpul petrecut în natură puteți să găsiți pete de orice! Iar frigăruile mâncate recent nu vor putea fi date uitării din cauza petelor de grăsime de pe îmbrăcăminte. Dacă pata este proaspătă, puteți să o frecați cu sare măruntă: ea va degresa țesătura. Iar apa amoniacală se va descurca cu petele vechi și persistente.

3. ASPIRINA

Aspirina vă va ajuta să îndepărtați petele de transpirație. Măcinați 4 comprimate de aspirină și adăugați-le într-un pahar cu apă caldă. Umeziți petele cu soluția obținută și puneți haina deoparte pentru 2 ore. Apoi spălați-o ca de obicei.

4. LAPTELE

Dacă veți amesteca 1 litru de lapte și 2 linguri de suc de lămâie, veți obține o soluție excelentă pentru îndepărtarea petelor de fructe. Înmuiați haina în această soluție pentru 2 ore, iar apoi clătiți-o cu apă curată și spălați-o cu soluție de săpun.

5. SPUMA DE RAS

Veșnica problemă a femeilor este fondul de ten rămas pe haine. Ca să îndepărtați petele respective în condiții casnice, trebuie să aplicați spumă de ras pe țesătură și să o lăsați să acționeze pe parcursul a 20 minute. Apoi pur și simplu spălați haina.

6. ȘERVEȚELELE UMEDE PENTRU COPII

Uneori se întâmplă să nu știți de unde a apărut pata și cum ar trebui să o curățați. Iată ce trebuie să faceți în asemenea situații: cercetați pata, treceți cu peria de haine pe ea și curățați stratul superior de murdărie. Apoi frecați-o cu un șervețel umed. 30°C este temperatura optimă a apei pentru spălarea petelor de origine necunoscută.

7. SUCUL DE LĂMÂIE

Acest ingredient vă va ajuta să îndepărtați petele de zmeură, afine, struguri și alte fructe, precum și pe cele de ciocolată. Stoarceți sucul din lămâie și amestecați-l cu oțet în proporție de 1:1. Folosind un disc de vată, aplicați soluția rezultată pe pată și frecați-o cu grijă.

8. OȚETUL

Ketchup-ul poate fi curățat cu ajutorul oțetului alb. Realizați următoarele manevre: întoarceți haina murdară pe dos și spălați-o cu apă rece. Înmuiați-o în apă cu soluție de îndepărtat petele pentru 10 minute, iar apoi clătiți-o. Umeziți pata cu oțet. Dacă ea nu a dispărut deodată, repetați această procedură de câteva ori.

Aceste sfaturi simple vor fi de folos fiecărei gospodine! Noi considerăm că ele sunt minunate. În sfârșit, am aflat ce putem face cu petele persistente de fond de ten sau alte produse cosmetice. Nu știam cum să le îndepărtăm, dar, aparent, este foarte simplu!

Aveți nevoie de numai 20 minute și o spumă obișnuită de ras, pentru ca petele de fond de ten să dispară fără urmă. Ce bine este că încă nu am aruncat bluzele pătate de fond de ten. Acum vom fugi să le reanimăm!

Spor la treabă!