Ce fel de îngrășământ necesită diferite plante de interior!

Toate plantările noastre verzi au nevoie de nutrienți pentru creștere și înflorire. Puteți cumpăra substanțe nutritive gata în magazinele speciale sau puteți pregăti de sine stătător îngrășământul necesar sau alte soluțiie pentru îngrijirea plantelor.

Pentru viole acest amestec este perfect: 1 fiolă de vitamina B12 la 1l de apă filtrată. Udați plantele câte puțin de 2 ori pe lună.

Plantele, care înfloresc frumos, reacționează bine la fertilizarea lor în timpul formării butașilor cu ulei de ricin, diluat în proporții de 1 linguriță la 1l de apă.

Aproape oricărei plante i se potrivește fertilizarea cu zahăr. Prima metodă – presărați 1 linguriță de zahăr pe suprafața solului, a doua variantă – 1 dată pe lună dizolvați 1 linguriță de zahăr într-un pahar cu apă și udați florile cu această apă dulce, de exemplu, ficusul.

Cenușa de lemn va îndeplini nu numai rolul de îngrășământ, dar și de protecție împotriva dăunătorilor. Turnați 1l de apă fierbinte peste 1 lingură de cenușă, infuzați amestecul timp de 1 săptămână, apoi udați plantele o dată la 10 zile, în perioada caldă a anului.

O altă tinctură originală se prepară din coji de rodie sau citrice, pe care e nevoie să le țineți în apă stătută timp de 2-3 zile.

Un fertilizant minunat puteți obține din resturile de ciuperci comestibile. Așezați-le într-un borcan și turnați apă peste ele, cât să le acopere complet. Peste 24 de ore, scurgeți apa și turnați alta, iar peste 2 zile aveți un îngrășământ excelent pentru orice plantă de interior.

Coaja de banană va juca rolul îngrășământului “de lungă durată” dacă, atunci când transplantați plantele, o veți pune, tăiată bucăți mici, între drenaj și stratul de pământ.

Pentru a vă proteja florile de cameră puteți folosi cu succes pulverizările cu amestec de aspirină, care se prepară din următoarele proporții: 1 pastilă la 1l de apă.

Spor la grădinărit!