Cele 8 principii de Aur ale Vieții. Urmați-le și veți deveni un om cu adevărat fericit. Toți ar trebui să le cunoaștem și să le aplicăm!

Majoritatea oamenilor sunt fericiți atât cât au hotărât să fie fericiți.” (Abraham Lincoln)

Fericirea nu apare pe neașteptate. Ea presupune o hotărâre serioasă: să fii fericit indiferent de situație. Și acest lucru trebuie învățat. Să te forțezi să te ridici, dacă ai căzut, să devii imun la eșecuri și să nu cazi în depresie din cauza nereușitelor. Să strângi din dinți și să mergi tot înainte, chiar dacă este dificil.

Adoptă aceste 8 obiceiuri folositoare, care te vor ajuta să capeți curaj, ca să depășești toate necazurile și să nu cazi în depresie, când treci prin situații dificile.

1. NU TE GÂNDI LA CE PĂRERE AU ALȚI OAMENI DESPRE TINE.

Oamenii fericiți și siguri pe sine nu permit oamenilor plini de negativism și pesimism să le influențeze viața și starea generală. Aceste persoane nu lasă negativismul și răutatea să le pătrundă în suflet. Ei știu să pună accent pe virtuți, nu pe neajunsuri. Cu cât vezi mai mult bine în jurul tău și îl oferi altor oameni, cu atât mai mult bine revine la tine.

2. ÎNTOTDEAUNA GĂSEȘTE AVANTAJE ÎN TOT CE ȚI SE ÎNTÂMPLĂ.

Tot răul conține ceva bun. Dacă nu reușesc să observe latura pozitivă a unei situații, asemenea oameni o creează de sine stătător. Ei nu regretă. Dacă a fost bine, atunci este minunat. Iar dacă a fost rău, înseamnă că au mai căpătat o experiență.

3. FII ÎNTOTDEAUNA PRIETENOS ȘI RECUNOSCĂTOR.

Pentru oamenii fericiți nu contează cum arăți sau unde te-ai născut. Tot ce ei au nevoie este încă un om, cu care să poate râde și să fie fericiți. Ei nu se rușinează și nu le pare rău pentru câteva minute, ca să-și exprime recunoștința față de alte persoane.

4. ZÂMBEȘTE ȘI FII OPTIMIST CÂT MAI MULT.

Noi nu râdem, pentru că suntem fericiți; noi suntem fericiți, pentru că râdem.” (William James).

Zâmbetele și râsetele reprezintă o trăsătură vitală a oamenilor fericiți. De obicei, oamenii, cu care petrecem mult timp, ne influențează caracterul și percepția lumii înconjurătoare. Cu cât petrecem mai mult timp cu oamenii optimiști și pozitivi, cu atât viața noastră prezintă mai multe culori deschise și vesele.

5. ACCEPTĂ FAPTUL CĂ NIMIC NU ESTE IDEAL.

Este dificil să învingi propriul perfecționism, dar acest lucru este necesar. Totul este bun cu măsură. Oamenii fericiți reușesc să-și controleze aspirațiile spre perfecțiune. Ei nu se pedepsesc pentru inexactități și greșeli. Ei se mândresc cu sine și realizările lor. Uneori anumite lucruri nu ies așa cum a fost planificat și acest lucru este normal. Este imposibil să ții totul sub control.

6. TRĂIEȘTE ÎN PREZENT.

Am trecut prin multe lucruri groaznice pe parcursul vieții mele. Unele dintre ele au avut loc în realitate.” (Mark Twain)

Oamenii fericiți nu așteaptă seara de vineri, dimineața de duminică, cumpărarea unei mașini sau a unui apartament nou. Nu așteaptă primăvara, vara, toamna, iarna. Doar cea mai groaznică greșeală este să gândești că trăiești, când, de fapt, stai în camera de păstrare, așteptând viața.

7. INVESTEȘTE ÎN LUMEA ÎNCONJURĂTOARE.

Unul dintre cele mai bune moduri de a te simți fericit este să schimbi lumea înconjurătoare. În acest scop nu este obligatoriu să salvezi omenirea sau să oprești un tsunami. Uneori este suficient pur și simplu să zâmbești cuiva, să faci un compliment sau să ajuți un prieten.

8. CONTINUĂ SĂ ÎNVEȚI.

Oamenii fericiți sunt curioși și tind să afle lucruri noi despre lumea și oamenii, care locuiesc în ea. Întotdeauna există ceva ce încă nu am învățat. Interesul pentru viață dă energie, influențează pozitiv gândirea și face zilele mai bogate.

Fericirea este o trăsătură de caracter. Unii oameni se caracterizează prin faptul că întotdeauna așteaptă, alții — caută neîncetat, dar există și cei care mereu găsesc.” (Elchin Safarli)

Prețuiește plăcerile simple, care nu costă nimic și apar întâmplător: mănâncă o înghețată pe o bancă din parc, mângâie o pisică, admirați curcubeul. Găsiți fericirea în lucruri mărunte și fiți recunoscători pentru tot ce aveți — iată de unde începe fericirea!

Fiți fericiți!