Crema ”Charlotte” – cea mai gustoasă cremă pentru torturi și prăjituri!

Cremă ”Charlotte”. O cremă delicată, aromată și uimitor de gustoasă. Este perfectă pentru stratificarea torturilor și în calitate de umplutură pentru prăjituri, precum și pentru decorul produselor de patiserie dulci.

INGREDIENTE:

-150 ml de lapte;

-180 gr de zahăr;

-1 ou mediu;

-220 gr de unt 82%;

-1 gr de vanilie;

-1 lingură de coniac – opțional.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-o crăticioară cu fundul gros, amestecați zahărul și vanilia. Apoi turnați laptele și adăugați oul. Amestecați bine cu telul, până la omogenizare.

2.Puneți cratița la foc mic și aduceți siropul până la punctul de fierbere, amestecând continuu (un momnt foarte important). Apoi îl fierbeți timp de 2-3 minute, până se îngroașă puțin. Aveți grijă ca siropul să nu se lipească de baza și marginile cratiței. Siropul gata are consistența laptelui condensat lichid. Este foarte important să nu-l fierbeți prea mult, de altfel se vor forma cocoloașe de zahăr.

3.Transferați siropul într-un vas, îl acoperiți la contact cu folie alimentară și îl lăsați să se răcească până la temperatura camerei.

4.Bateți untul moale cu mixerul la viteză mare, cât să obțineți o compoziție pufoasă și albicioasă, timp de aproximativ 5 minute.

5.Adăugați câte 1 lingură de sirop în vasul cu unt și amestecați foarte bine de fiecare dată, la viteză mare, până siropul se încorporează complet.

Sfat. Este foarte important ca untul și siropul să fie de aceeași temperatură, adică la temperatura camerei.

6.La sfârșit, adăugați coniacul pentru ca crema să devină cu adevărat aromată și mai amestecați compoziția timp de 1 minut. Coniacul este opțional, fără el crema este la fel de delicioasă.

Crema este gata și o puteți folosi. Se prepară din cele mai obișnuite ingrediente și foarte simplu. Cu toate acestea, este pur și simplu universală. Delicată, aerată și foarte aromată, se potrivește pentru torturi și prăjituri. Fiind netedă, lucioasă și stabilă, crema ”Charlotte” se colorează perfect cu coloranți, se lucrează ușor cu poșul și își menține bine forma. Iată de ce, este minunată pentru decorul produselor de patiserie. Puteți pregăti crema cu 1 zi înainte de utlizare, apoi va fi nevoie doar să o scoateți preventiv din frigider, să se încălzească timp de 30-40 de minute, și să o bateți puțin cu mixerul. Cu această cremă, deserturile dumneavoatsră vor căpăta un gust nemaipomenit și rafinat, ce vor fi pe placul tuturor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!