Îndepărtați rugina și depunerile calcaroase de pe orice suprafețe în doar 30 de secunde!

Dragi gospodine, vrem să vă împărtășim un secret! Cada și vasul dumneavoastră de toaletă pot străluci de curățenie, dacă veți folosi această soluție, care, pentru noi, a fost o adevărată descoperire! Se pregătește simplu și este de 25 de ori mai ieftină decât orice soluție de curățat din magazine. Vă garantăm că nu veți regreta dacă veți încerca!

Pentru curățarea cadei de rugină va trebui să folosiți produse pe care le aveți la îndemână. Și anume amoniac și peroxid de hidrogen, pe care le găsiți în farmacii.

PAȘI DE URMAT:

1.Luați un recipient din sticlă (un borcan de 0,5l) și îl clătiți sub jet de apă.

2.Îl uscați cu ajutorul unui prosop sau prosop de hârtie.

3.Îmbrăcați mănuși de cauciuc.

4.Turnați în borcan 100 gr de amoniac.

5.Apoi adăugați, în fir subțire, 50 gr de peroxid de hidrogen.

6.Amestecați, agitând borcanul.

7.Aplicați soluția pe o cârpă curată.

8.Prelucrați suprafețele acoperite cu rugină.

9.Lăsați pentru 10-15 minute, să acționeze soluția, apoi clătiți cu apă de sub robinet.

Trucuri simple și ingenioase pentru curățenia din casă!

Ne-am propus să vă ușurăm viața și am adunat câteva trucuri noi, care vă vor ajuta în treburile casei.

1.Curățați cele mai murdare obiecte din baie.

-Perdeaua veche de baie va arăta ca nouă, dacă toate suprafețele murdare sau chiar acoperite de mucegai sau depuneri galbene le veți spăla cu amestec de apă și peroxid de hidrogen, folosind proporții egale.

-Înmuiați periile de dinți timp de 1 oră în oțet, ca să le curățați de microbi. Apoi le clătiți bine sub robinet.

-Buretele de baie îl puneți pentru 1 oră în cantități egale de apă fierbinte și oțet, apoi îl spălați bine în apă curată și îl uscați.

2.Spălați cada până devine albă.

-Peroxidul de hidrogen ajută foarte bine în lupta contra depunerile calcaroase, petele galbene și suprafețele gri. Pulverizați-l cu ajutorul unui recipient cu pulverizator pe suprafața cadei, lăsați pentru 30 de minute, apoi spălați bine cu apă caldă.

-Cada mai poate fi curățată ușor dacă o presărați cu bicarbonat de sodiu, iar peste câteva minute turnați oțet. Apoi frecați suprafața cu o perie și clătiți cu apă caldă.

-Petele galbene nedorite pot fi îndepărtate eficient cu soluție de acid citric, în proporții de 1 pliculeț de acid la 1 pahar de apă. Aplicați soluția, cu un burete, pe suprafața cadei și lăsați pentru 20 de minute. Clătiți apoi cu apă caldă.

-Iar amestecul de oțet și sare vă ajută să curățați cada până va străluci și să scăpați depunerile vechi de calcar. Amestecați igredientele în proporții de 1:1 și frecați cada, până va fi curată.

3.Curățați vasul murdar de toaletă.

-Acesta va străluci de curățenie dacă veți folosi muștar praf în care veți adăuga cantități egale de sare de lămâie și amidon de porumb.

-Pentru curățarea și împrospătarea toaletei, puteți pregăti singuri bombe efervescente. 1-2 astfel de bile, aruncate în vasul de toaletă, oferă nu doar un efect de igienă, dar și un miros plăcut.

AVEȚI NEVOIE DE:

-1 pahar de bicarbonat de sodiu;

-1/4 pahar de acid citric;

-1/2 linguriță de oțet;

-1 lingură de peroxid de hidrogen 6%;

-15-20 de picături de ulei esențial preferat.

PAȘI DE URMAT:

1.Puneți bicarbonatul într-un vas și adăugați sarea de lămâie.

2.Într-un alt vas, amestecați oțetul și peroxidul de hidrogen.

3.Turnați câte o picătură de amestec lichid în amestecul uscat.

4.Adăugați uleiul esențial și formați bile mici, cu ajutorul unei lingurițe.

5.Așezați bombele pe hârtie de copt și le lăsați la uscat pentru cel puțin 6 ore.

6.Păstrați bombele efervescente într-un recipient închis din sticlă.

4.Curățați rosturile faianței și gresiei din camera de baie.

-Cu ajutorul unei lumânări simple din parafină albă puteți îndepărta mucegaiul, depunerile întunecate și de murdărie de pe rosturile gresiei și faianței. Pentru aceasta, treceți de câteva ori cu capătul gros al lumânării peste rostul murdar. Astfel veți curăța și proteja rosturile de formarea mucegaiului și acumularea murdăriei.

-Puneți bicarbonat de sodiu într-un vas, luați o cantitate mică cu ajutorul unei perii de dinți înmuiate în apă și curățați suprafețele murdare. Apoi clătiți cu apă caldă. Rosturile vor fi ca noi!

-Amestecați apă caldă cu peroxid de hidrogen în proporții de 2:1. Luați o perie sau un burete și curățați rosturile cu această soluție, care puteți să nu o clătiți.

5.Curățați gresia și faianța.

-Dizolvați 15 gr de acid citric într-un pahar cu apă caldă. Spălați gresia și faianța cu amestecul obținut.

-În cazul faianței foarte murdare vă ajută oțetul. Stropiți-o cu oțet, folosind un recipient cu pulverizator, lăsați pentru 10 minute și clătiți cu apă curată. Ștergeți faianța cu o cârpă moale din microfibră. Această metodă nu doar curăță gresia și faianța, dar și le dezinfectează.

6.Aduceți în ordine mașina de spălat rufe.

-Curățați mașina de spălat o dată în 3 luni. Acidul citric vă ajută să îndepărtați depunerile calcaroase. Adăugați 60 gr de acid citric în compartimentul pentru detergent. Setați un ciclu de spălare la cea mai înaltă temperatură. Preparați o soluție simplă și eficientă, care va aduce în ordine mașina de spălat.

AVEȚI NEVOIE DE:

-2 pahare de oțet;

-1/4 pahar de bicarbonat de sodiu;

-1/4 pahar de apă;

-un burete.

PAȘI DE URMAT:

1.Amestecați bicarbonatul și apa într-un vas.

2.Adăugați acest amestec în compartimentul pentru detergent.

3.Turnați oțetul în cuva mașinii de spălat.

4.Porniți mașina, setând regimul obșnuit de spălare.

5.După ce ciclul de spălare se sfârșește, ștergeți garnitura de cauciuc și ușa mașinii cu buretele.

6.Lăsați ușa mașinii deschisă, să se usuce cuva.

7.Spălați perfect aragazul.

-Îndepărtați grăsimea de pe suprafața aragazului și de pe piesele mici cu ajutorul unei radiere. Această metodă este folosită de angajații serviciilor profesionale de curățenie.

-Aragazul murdar poate fi curățat cu zeamă și o felie de lămâie. Stoarceți zeama, ștergeți aragazul cu lămâie și lăsați pentru 15 minute. Apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

8.Curățați cuptorul să lucească.

-Puteți curăța cuptorul de grăsime și arsuri cu 1l de apă și 1 pahar de amoniac. Încălziți cuptorul până la 150°C și îl opriți. Pe nivelul inferior, puneți grătarul și recipientul cu apă, iar pe cel superior – recipientul cu amoniac. Închideți ușa cuptorului și lăsați peste noapte. Dimineață, în recipientul cu amoniac adăugați câteva lingurițe de soluție de spălat și ½ de cană de apă caldă.

Mult spor!