Înghețata „Plombir” — deliciul, a cărui preparare durează doar 5 minute (+ timpul pentru congelare)!

Înghețata cu gust de frișcă „Plombir” poate fi preparată în condiții casnice: din 3 ingrediente și propriu-zis în 5 minute. Acesta este cel mai simplu și rapid mod de preparare a acestui deliciu!

INGREDIENTE:

-400 ml de smântână pentru frișcă (cu conținutul de grăsime de minim 33%);

-aproximativ 200 g de lapte condensat;

-o linguriță de zahăr vanilat (sau un praf de vanilină).

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați smântâna pentru frișcă (rece — trebuie să o țineți timp de minim 5 ore la frigider) într-un bol adânc. Adăugați zahărul vanilat (sau vanilina) și bateți-o cu mixerul pornit la viteza minimă până la apariția vârfurilor moi.

2.Apoi măriți treptat viteza mixerului și continuați să bateți smântâna până la apariția vârfurilor persistente. Străduiți-vă să o bateți în aceeași direcție, ca să evitați tăierea și separarea ei în unt și zer. În medie acest proces durează 2-3 minute (depinde de volumul și marca smântânii, precum și de caracteristicile mixerului).

3.După aceasta reduceți treptat viteza mixerului până la minim și adăugați treptat laptele condensat, turnându-l în jet subțire (puteți să-i ajustați cantitatea după propriul dumneavoastră gust — între 150-250 g). Continuați mixarea doar până la omogenizare (aproximativ 20 secunde).

Drept rezultat, trebuie să obțineți o compoziție pufoasă și fină, care își menține bine forma și nu se scurge. Dacă doriți, puteți să adăugați ciocolată fărâmițată în compoziția înghețatei.

4.Transferați compoziția rezultată într-un recipient potrivit (de exemplu, o caserolă). Puteți să o puneți în forme pentru înghețată (sau în păhăruțe de hârtie, înfigând câte un bețișor în mijlocul fiecăruia dintre ele).

5.Dați viitoarea înghețată la congelator pentru 5 ore.

6.Înainte de servire lăsați înghețata la temperatura camerei pe parcursul a 10-15 minute. Ca să obțineți biluțe aspectuoase de înghețată, înmuiați în prealabil lingura în apă fierbinte.

Rețeta este foarte simplă, iar înghețata iese foarte fină și gustoasă. În timpul procesului de congelare ea nu trebuie amestecată, deoarece nu formează cristale de gheață.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!