Noiembrie – timpul potrivit pentru fertilizarea Crăciunelului. 5 cele mai bune soluții pentru o înflorire bogată!

Noiembrie – timpul potrivit pentru fertilizarea Crăciunelului.

Încă din luna noiembrie trebuie să începeți să pregătiți Crăciuneii de înflorire, adică să începeți să-i hrăniți. Fertilizanții cu azot nu ne interesează, deoarece azotul răspunde de creșterea masei verzi a plantelor. Pe când datorită potasiului și fosforului florile intră în perioada activă de înflorire. Pe lângă acestea, îngrășămintele organice naturiste vor fi la fel de utile.

Vă prezentăm 5 metode, cele mai bune după părerea noastră, de fertilizarea a Crăciunelului toamna pentru o înflorire bogată pe timp de iarnă.

1.Îngrășăminte minerale complexe lichide din magazin pentru plantele ce înfloresc în scop decorativ

Cea mai elementară variantă pentru cei care nu doresc să piardă timp și efort pentru prepararea îngrășămintelor naturiste pentru fertilizarea Crăciuneilor. Ce poate fi mai simplu: ați cumpărat sticluța, ați dizolvat-o conform instrucțiunilor și ați udat florile!

Sfat. Preparați o concentrație de 1,5-2 ori mai mică decât este indicat pe ambalaj. Producătorii deseori măresc cantitățile, ca să folosiți mai mult produs și să mergeți la magazin după altul nou. Atât plantelor, cât și nouă, pentru a obține efectul dorit, ne va fi suficientă și o cantitate mai mică. Partea principală a compoziției este complexul NPK. Azotul (N) într-o cantitate mică, și predomină potasiul (K) și fosforul (P). Exact de ce avem nevoie! Uneori cocktail-ul nutritiv conține și alte elemente, care sunt pe placul florilor.

2.Fertilizarea cu mere

Crăciuneii adoră decoctul de mere! Puneți un măr tăiat bucăți într-un vas cu 2l de apă și lăsați la măcerat timp de 2 zile. Nu vă rămâne decât să udați planta cu lichidul obținut. În componența lui sunt fier, forsfor, potasiu și alte substanțe nutritive atât de necesare plantelor de interior.

Interesant! Crăciunelul este o plantă epifită din America de Sud. Ea se atașează de trunchiurile copacilor.

3.Acid boric – un stimulator universal pentru înflorirea plantelor de interior.

Acidul boric este foarte util atât în casă, cât și în grădină. Particularitatea utilizării acestei soluții – planta trebuie stropită cu ajutorul unui recipient cu pulverizator, și nu udată sub rădăcină. Apropo, minunata Schlumbergera truncată adoră pulverizările. Soluția se prepară foarte simplu: 1 gr de acid boric la 1l de apă. Ar fi bine să efectuați fertilizarea foliară dimineața și seara, pentru ca picăturile în combinație cu lumina solară să nu provoace arsuri.

Încă un aspect important! Ar fi mai bine să folosiți acidul boric după ce apar primii butași și să repetați fertilizarea la fiecare 2 săptămâni, până se va sfârși perioada de înflorire a Crăciunelului.

4.Infuzia de cenușă de lemn – o mulțime de substanțe minerale fără chimicale.

Din anumite motive, se consideră că cenușa trebuie folosită în grădină. Dar are un efect minunat nu numai asupra plantelor de afară, dar și asupra celor de interior, iată de ce vă recomandăm să o folosiți în floricultura plantelor de cameră.

Sfat. Toate fertilizările sub rădăcină se efectuează doar pe solul umed. Neapărat udați Schlumbergera înainte să o serviți cu deliciile pregătite.

Util! Cantitatea exactă de cenușă necesară depinde de tipul copacului ars, vârsta lui și mulți alți factori. Cu toate acestea, principalele componente rămân aceleași: calciu – un fel de stimulator de creștere; potasiu și fosfor – necesare pentru toate procesele vitale ale plantelor și în special înflorirea; siliciu și magneziu – de asemenea vor fi benefice! Mai mult decât atât, aceste substanțe sunt în forma ușor absorbită de către plante. Iată de ce, cenușa de lemn este cel mai bun îngrășământ pentru înflorirea Crăciuneilor! Infuzia (anume această variantă de utilizarea a cenușii pentru fertilizarea plantelor de interior acționează cel mai rapid) se prepară foarte simplu. Amestecați 2 linguri de cenușă într-un litru de apă și lăsați pentru 3 ore.

Apropo: fertilizările Crăciunelului pentru înflorire pot fi repetate la fiecare 2 săptămâni și combinate. Aveți posibilitatea să experimentați!

5.Infuzia de coajă de banană – un deliciu exotic pentru Schlumbergera

Pentru cultivatorii de flori, coaja de banane este interesantă prin faptul că conține o cantitate mare de potasiu (78 mg / g) și mangan (76 mg / g) – două elemente chimice. Acestea sunt completate de potasiu, fier, sodiu și fosfor, substanțe la fel de valoroase. În plus, coaja de banană se descompune rapid, eliminând substanțe organice nutritive la care Crăciunelul reacționează foarte pozitiv! Luați o coajă proaspătă de banană coaptă și turnați peste ea o cantitate de apă. Nu sunt proporții fixe, dar aproximativ 1-2 coji la 1l de apă stătută. Lăsați la măcerat pentru 24 de ore și folosiți lichidul pentru fertilizarea plantei sub rădăcină.

Schlumbergera truncată poate înflori și fără adăugare suplimentară de nutrienți. De exemplu, dacă ați transplantat floarea recent, solul conține încă suficiente substanțe necesare. În alte cazuri, vă recomandăm să folosiți suplimente speciale (găsiți pentru orice gust – de la chimicale până la îngrășăminte organice) pentru a obține o înflorire luxuriantă și de lungă durată.

Spor la grădinărit!