Nu mai cumpărați ghimbir! Iată cum puteți să-l cultivați în condiții casnice!

Având o sumedenie de beneficii pentru sănătatea noastră, ghimbirul este o super mirodenie, pe care dorim să o consumăm zilnic. El este ideal pentru infuzarea ceaiului. Pe lângă toate acestea, vestea bună se rezumă la faptul că el poate fi cultivat cu ușurință, în cantități nelimitate, în încăperi închise.

Ca să cultivați ghimbirul, trebuie să-l comandați din cataloagele de semințe sau de la un centru horticol. Ghimbirul din supermarket nu merită folosit în acest scop, deoarece el este stropit cu inhibitori de creștere. Din acest motiv șansele de dezvoltare a unei plante din el sunt foarte mici.

De asemenea, aveți nevoie de un substrat foarte bogat. Folosiți un ghiveci lat și neadânc. Acest aspect este foarte important, deoarece rădăcinile ghimbirului cresc în direcție orizontală.

După ce veți fi pregătiți să cultivați ghimbirul pentru alimentație, îndepliniți următorii 5 pași simpli:

1.Înmuiați rădăcina de ghimbir în apă pe parcursul nopții.

2.Umpleți ghiveciul cu substrat și puneți rădăcina de ghimbir în el — cu mugurii în sus. Acoperiți-o cu 2 cm de pământ.

3.Irigați substratul cu apă.

4.Puneți ghiveciul într-un loc cald și ferit de soare.

5.Udați substratul cu ajutorul unui pulverizator. Ghimbirul crește lent. Pot fi necesare câteva săptămâni până la apariția lăstarilor.

Este foarte simplu și puteți să aveți cantități nelimitate de ghimbir! Este o plantă minunată, care poate fi cultivată în interior și nu necesită multe îngrijiri. Pe lângă acestea, când veți tăia o bucățică pentru utilizare, partea rămasă va continua să crească!

Spor la grădinărit!