Pateuri rapide cu umplutură de carne tocată — rumene, crocante și neobișnuite!

Aceste pateuri rapide, delicioase și interesante sunt preparate dintr-un aluat neobișnuit și umplutură de carne tocată. Haideți să gătim!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-500 g de brânză dulce de vaci;

-o linguriță de bicarbonat de sodiu;

-2 ouă;

-250 ml de chefir;

-o linguriță de sare;

-o lingură de zahăr;

-400-600 g de făină.

Pentru umplutură:

-o inimă de vițel;

-600 g de slănină cu carne (straturile de slănină și carne trebuie să fie aproximativ egale);

-2 cepe;

-ulei — pentru prăjit;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți brânza dulce de vaci într-un bol adânc. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 2-3 minute.

2.Adăugați sarea, zahărul și ouăle. Amestecați foarte bine cu ajutorul unei furculițe.

3.Adăugați chefirul și amestecați.

4.Adăugați treptat făina cernută și frământați aluatul. El trebuie să fie destul de dens și elastic. Puneți-l într-o pungă de plastic și dați-l la frigider.

5.Pregătiți umplutura: fierbeți inima de vițel și slănina cu carne în apă asezonată cu diverse condimente. Tăiați-le în bucăți și treceți-le prin mașina de tocat carne.

6.Mărunțiți ceapa și prăjiți-o în ulei până se va rumeni. Treceți-o prin mașina de tocat carne și adăugați-o în bolul cu carnea tocată.

7.Adăugați sare, piper negru măcinat după gust și amestecați. Umplutura este gata!

8.Scoateți aluatul din frigider și tăiați-l în jumătate. Modelați fiecare parte de aluat sub formă de baton și tăiați-o în bucățele egale. Modelați bucățelele de aluat sub formă de biluțe.

9.Întindeți fiecare bucățică de aluat sub formă de turtiță (cu sucitorul sau mâinile). Puneți o lingură de umplutură în mijlocul ei și lipiți-i marginile, acoperind umplutura.

10.Întoarceți pateul obținut cu „cusătura” în jos, presați-l puțin și oferiți-i o formă mai regulată.

11.Prăjiți pateurile pe o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți (câte 2-3 minute pe fiecare parte), până se vor rumeni frumos.

12.Transferați-le pe prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de grăsime.

Astfel veți obține rapid un număr mare de pateuri minunate, gustoase, aromate, crocante și gingașe. Aluatul, din care sunt preparate, este foarte moale și nu absoarbe uleiul. Pateurile vor fi pe placul tuturor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!