Planta banilor ,,Zamioculcas”: 8 secrete ale îngrijirii ei, care îi stimulează înflorirea!

Această plantă este corelată cu multe istorii și superstiții. De aici provine și numărul mare de denumiri. Se spune că această frumoasă și înfloritoare suculentă aduce bogăție. Dar face acest lucru doar în perioada de înflorire, care are loc foarte rar. Ca să-i vedeți florile, trebuie să depuneți puțin efort și să vă înarmați cu răbdare.

IATĂ CARE SUNT CELE 8 REGULI SECRETE, ALE CĂROR RESPECTARE GARANTEAZĂ ÎNFLORIREA:

1. LUMINA SOLARĂ

Această plantă adoră lumina solară, dar moale și dispersată, care în mod ideal trebuie să cadă pe ea timp de 6-8 ore pe zi. De aceea, cel mai bine ar fi să o puneți pe podea, lângă un pervaz din partea sudică.

2. IRIGAREA

Planta banilor iubește udarea abundentă. Dar trebuie irigată doar atunci când substratul ei este absolut uscat.

3. UMIDITATEA

Zamioculcas nu necesită umiditate crescută. Dar dacă ați observat că îi cad frunzele inferioare, înseamnă că aerul este prea uscat.

4. CĂLDURA

Zamioculcas iubește căldura. El suportă foarte bine arșița și seceta. Iarna, în perioada latentă, temperatura din încăperea, în care se află această plantă, nu trebuie să fie mai mică de 16°С.

5. STAGNAREA APEI

Planta banilor nu iubește stagnarea apei. De aceea, trebuie să-i asigurați un drenaj bun.

6. SUBSTRATUL

Substratul universal din comerț este cel mai potrivit pentru plantarea sau transplantarea lui Zamioculcas.

7. FERTILIZAREA

Pentru ca planta să înflorească, trebuie neapărat să o fertilizați. Îngrășămintele îi accelerează creșterea și înflorirea.

8. TRANSPLANTAREA

Zamioculcas trebuie transplantat pe măsura creșterii tuberculilor și părții vegetative. Inițial acest lucru se realizează în fiecare an, după care o dată la 2 ani, iar plantele adulte sunt transplantate o dată la 5 ani.

V-a plăcut articolul? Distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la grădinărit!