Plante de interior perfecte pentru dormitor!

Există multe plante de interior care absorb oxigenul. Însă aceste 9 plante sunt ideale pentru dormitorul dumneavoastră, deoarece acestea din contra produc oxigen. Ele purifică aerul de eliminările chimice care apar pe frunze sub forma unui strat de praf. Trebuie șterse neapărat, de altfel cristalele otrăvitoare se întorc în aerul pe care-l respirăm. Plantele nu trebuie să stea prea aproape de pat – cel puțin 1-2 m. În caz contrar, energia activă a creșterii lor ne va deranja în timpul somnului.

1.Chlorophytum – planta păianjen

Neutralizează substanțele toxice (în special formaldehida), curăță aerul de microorganisme. Umidifică aerul. Timp de 24 de ore, 4 plante adulte pot curăța aerul dintr-o cameră de 10m² cu 70-80%.

2.Spathiphyllum – crinul păcii ,,Fericirea femeii”

Această floare absoarbe din aer substanțele nocive care intră în apartamentul nostru prin ferestruici. Spathiphyllum normalizează fluctuațiile extreme și se potrivește pentru orice persoană, puteți pune planta în orice cameră, dar vă recomandăm să o puneți în dormitor – pentru un somn liniștit și sănătos.

3.Aloe

Reduce conținutul de substanțe toxice (absoarbe până la 90% de formaldehidă, eliminată de mobila din PAL), noaptea emană oxigen și absoarbe dioxidul de carbon.

4.Kalanchoe

Elimină oxigen pe timp de noapte. Îndepărtează depresia. Înflorește foarte frumos.

5.Begonia (în special cea regală)

Neutralizează substanțele nocive și microbii. Este simbolul bunăstării materiale. Mirosul ei tratează depresia. Se recomandă în special pentru dormitorul persoanelor în vârstă și în cazul mai multor boli.

6.Geranium – mușcata

Distruge microbii. Ozonizează aerul, reduce tensiunea internă, ajută la normalizarea fonului hormonal la femei. Este deosebit de benefică în caz de insomnie. Dar poate provoca alergie.

7.Sansevieria – limba soacrei

O plantă perfectă pentru dormitor. În ciuda faptului că majoritatea plantelor absorb oxigenul pe timp de noapte, sansevieria, dimpotrivă, îl produce noaptea. Într-o încăpere închisă, pentru a menține nivelul necesar de oxigen pentru 1 persoană, sunt necesare 6-8 plante cu înălțimea până la talie.

8.Cactus

Este o floare foarte utilă. Vă sugerăm să cumpărați cactuși cu ace lungi. Această plantă ucide microbii și reduce ionizarea dăunătoare a aerului, protejându-ne de radiațiile electromagnetice. Iată de ce, se recomandă să țineți cactusul în camera cu calculator sau televizor. Pentru o creștere normală, cactușii au nevoie de multă căldură și lumină. Aceste plante de interior purifică bine aerul, astfel oamenii inspiră mai puține substanțe periculoase pentru sănătatea lor.

9.Dafin

Cândva, o crenguță de dafin la capul patului copiilor se considera cel mai bun remediu împotriva insomniei. Adulții dorm bine cu levănțică și rozmarin, care au început să apară pe rafturile florăriilor sub formă de plante de ghiveci.

Aveți grijă de dumneavoastră.