Prăjiturile „Piersicile” — o adevărată capodoperă culinară!

INGREDIENTE (pentru 12 bucăți):

Pentru aluat:

-4 gălbenușuri de ouă;

-100 g de smântână fermentată;

-150 g de unt;

-o linguriță de praf de copt;

-380 g de făină;

-100 g de zahăr;

-o linguriță de extract de vanilie (sau zahăr vanilat);

-un praf de sare.

Pentru umplutură/cremă:

-200 g de lapte condensat caramelizat;

-150 g de mascarpone;

-12 bucățele de nucă.

Pentru decor:

-sucul unui morcov;

-sucul unei sfecle roșii;

-zahăr colorat în roz și galben (sau simplu);

-frunzulițe de mentă.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți gălbenușurile de ouă într-un bol adânc. Adăugați praful de sare, zahărul și extractul de vanilie. Amestecați până la omogenizare.

2.Adăugați smântâna și amestecați foarte bine, astfel încât zahărul să se dizolve în totalitate.

3.Cerneți făina împreună cu praful de copt într-un alt bol adânc. Dați untul rece prin răzătoarea mare, înmuindu-l periodic în făină și adăugându-l direct în bolul, în care aceasta se află. Amestecați foarte bine.

4.Adăugați compoziția de ouă și smântână în bolul cu făina și untul. Amestecați cu lingura până o veți încorpora complet. Apoi transferați aluatul pe masă și frământați-l foarte bine cu mâinile, până se va omogeniza și se va aduna sub formă de bilă. El trebuie să fie moderat de moale și elastic.

5.Întindeți aluatul cu mâinile, oferindu-i aspectul de turtiță groasă. Puneți-l într-o pungă și dați-l la frigider pentru minim 30 minute, ca să se întărească puțin.

6.Între timp pregătiți umplutura: puneți laptele condensat caramelizat într-un bol adânc. Adăugați crema de brânză (mascarpone) și amestecați cu mixerul/telul/spatula până la omogenizare. Dați crema obținută la frigider, ca să se îngroașe puțin.

Dacă nu aveți posibilitatea să cumpărați mascarpone, înlocuiți-o cu unt. Bateți-l cu mixerul până va deveni pufos, după care adăugați treptat laptele condensat caramelizat în el, amestecând continuu.

7.Pregătiți coloranții naturali pentru decorarea prăjiturilor: dați morcovul crud prin răzătoarea mică. Transferați-l pe o bucată dublă de tifon și stoarceți-l foarte bine. Strecurați sucul obținut.

8.Dați sfecla roșie crudă sau fiartă prin răzătoarea mică. Transferați-o pe o bucată dublă de tifon și stoarceți-i sucul. Strecurați-l printr-o strecurătoare măruntă.

9.Pregătiți formele pentru modelarea prăjiturilor: în acest scop noi am folosit coji de nucă. Ele trebuie spălate și uscate în prealabil. Apoi se ung cu puțin ulei de floarea-soarelui (fără miros), cu ajutorul unui șervețel umezit în el.

10.Scoateți aluatul din frigider și tăiați-l în bucăți. Modelați fiecare bucată de aluat sub formă de baton, după care tăiați-o în bucățele.

11.Modelați bucățelele de aluat sub formă de biluțe.

12.Aplatizați fiecare biluță de aluat între palme, ca să obțineți un fel de turtiță din ea. Acoperiți suprafața unei jumătăți de coajă de nucă cu ea, aranjându-o și oferindu-i o formă rotunjită, netedă și îngrijită.

13.Puneți formele acoperite cu aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt. Introduceți-le în cuptorul preîncălzit până la 190°C pentru aproximativ 10 minute (suprafața aluatului trebuie să rămână albă).

14.Lăsați „nucile” obținute să se răcească, după care scoateți-le cu grijă de pe cojile de nucă.

15.Umpleți fiecare jumătate de „nucă” cu cremă, ungându-i și marginile cu un strat subțire. Introduceți câte o bucățică de nucă în mijlocul stratului de cremă.

16.Lipiți câte 2 jumătăți de „nucă”.

17.Dați prăjiturelele obținute la frigider pentru 30 minute.

18.Scufundați una dintre părțile laterale ale fiecărei prăjituri în sucul de morcov, iar pe cealaltă — în sucul de sfeclă roșie.

19.Apoi tăvăliți fiecare parte prin zahărul colorat, luând în considerație culorile lor.

20.Introduceți câte 1-2 frunzulițe de mentă în mijlocul prăjiturilor.

21.Dați-le la frigider pentru 2 ore. Apoi puteți să le serviți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!