Rulouri cu carne tocată. Răsfățați-vă familia cu diverse delicii!

Aluatul, din care sunt preparate aceste rulouri, este potrivit și pentru alte tipuri de pateuri, și pentru gogoși.

INGREDIENTE:

Pentru aluat (650 g):

-250 ml de apă caldă;

-15 g de drojdie proaspătă sau 5 g de drojdie uscată;

-2 lingurițe de zahăr;

-2/3 linguriță de sare;

-4 linguri de ulei (40 ml);

-400-450 de făină (3 pahare cu volumul de 250 ml).

Pentru umplutură:

-350 g de orice tip de carne (noi am folosit carne de porc);

-2 cepe medii;

-25 g de unt (pentru prăjirea cepei);

-sare, piper negru măcinat, alte condimente — după gust;

-sare, boabe de piper negru, foi de dafin — pentru supă.

Suplimentar: ulei pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați apa caldă într-un bol. Adăugați ½ linguriță de zahăr și drojdia fărâmițată. Amestecați foarte bine și puneți bolul deoparte pentru 5 minute, pentru ca drojdia să se activeze (veți observa cum începe să se formeze „căciulița” de spumă).

2.Adăugați 2.5 pahare de făină cernută, zahărul rămas, sarea și 2 linguri de ulei în bolul cu drojdia activată. Începeți să amestecați aluatul cu lingura. Dacă este necesar, adăugați ulterior făina rămasă.

3.Apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie moale și ușor lipicios. După ce va încorpora toată făina, adăugați uleiul rămas și continuați frământarea pe parcursul a 7-10 minute, lovindu-l ușor de masă la sfârșitul acestui proces (uleiul ușurează procesul de frământare și contribuie la omogenizarea aluatului).

Chiar dacă aluatul se lipește de mâini și este foarte moale, nu mai adăugați făină — aceasta este consistența, la care trebuie să ajungeți. După frământare aluatul nu va mai fi atât de lipicios.

4.Ungeți suprafața aluatului obținut cu ulei și puneți-l într-un bol. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească pe parcursul a aproximativ 30 minute.

5.Ungeți-vă mâinile cu ulei și frământați ușor aluatul. Puneți-l înapoi în bol, acoperiți-l cu folia alimentară și lăsați-l să dospească timp de încă 20 minute.

6.Pregătiți umplutura: fierbeți în prealabil carnea în apă, adăugând sare, boabe de piper negru și foi de dafin după gust. Lăsați-o să se răcească în supa obținută (astfel veți evita uscarea suprafeței cărnii și ea va rămâne suculentă).

7.Topiți untul (puteți să-l înlocuiți cu ulei) într-o tigaie încăpătoare. Adăugați ceapa tăiată mărunt și prăjiți-o până va fi gata. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

8.Treceți carnea prin mașina de tocat carne. Amestecați-o cu ceapa prăjită. Adăugați condimentele dumneavoastră preferate și, dacă este necesar, sare și piper negru măcinat. Puteți să diversificați umplutura, adăugând verdeață mărunțită, puțin orez fiert sau 1-2 ouă fierte și tăiate în cubulețe.

9.Dacă umplutura iese prea uscată, puteți să adăugați puțină supă sau o cantitate mică de unt moale în ea. Untul este mai potrivit pentru carnea de pui sau vită. Umplutura nu trebuie să fie fierbinte, ci călduță, la temperatura camerei.

10.Divizați umplutura în bucățele cu greutatea de 25 g.

11.Ungeți-vă mâinile cu puțin ulei și divizați aluatul în bucățele cu greutatea de 50 g. Modelați-le sub formă de biluțe, ungeți-le cu puțin ulei și acoperiți-le cu folie alimentară. Lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 5 minute.

12.Ungeți suprafața de lucru și sucitorul cu puțin ulei (doar cât să le umeziți). Întindeți fiecare biluță de aluat în direcție longitudinală, după care întoarceți-o și întindeți-o și în direcție transversală (ea trebuie să se transforme într-o turtiță cât de cât dreptunghiulară, cu lungimea mai mare decât lățimea și suprafața uniformă).

13.Așezați o bucățică de umplutură în apropiere de una dintre marginile scurte ale turtiței, întinzându-o puțin cu mâinile, ca să devină mai lată. Răspândiți umplutura pe toată lățimea turtiței (în apropiere de margine), după care acoperiți-o cu un strat de aluat. Îndoiți marginile turtiței, astfel încât să acoperiți umplutura. Apoi, trăgând ușor turtița spre sine, rulați-o sub formă de rulou (astfel aluatul devine mai subțire, iar ruloul — mai compact).

14.Lipiți „cusătura” ruloului și rulați-l puțin pe suprafața de lucru, ca să aibă aceeași grosime pe toată lungimea sa.

15.Turnați uleiul într-o tigaie, astfel încât nivelul lui să fie puțin mai mare de 1 cm. Încingeți-l foarte bine.

16.Așezați rulourile pe tigaie (cu „cusătura” în jos) și prăjiți-le pe foc mic-moderat, pe toate părțile, până se vor rumeni.

Pateurile sunt foarte aspectuoase: suprafața lor este rumenă și crocantă, iar umplutura — foarte suculentă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!