Secretele plantării de iulie a castraveților!

Ca să strângeți roadă de castraveți cât mai mult timp, îi puteți semăna nu doar în mai-iunie, dar și în iulie sau august.

Pentru plantările târzii se recomandă să alegeți soiuri hibride târzii autopolenizante. Acestea suportă bine micile diferențe de temperatură și lipsa de lumină solară. Cu toate acestea, au un randament de producție destul de ridicat, iar pentru ca legumele să se lege, nu au nevoie de insecte.

Ce soiuri să alegeți

Când alegeți semințele, trebuie să țineți cont nu numai de perioada de plantare a castraveților, dar și de apartenența acestora la soiuri sau hibrizi. Dați prioritate hibrizilor care tolerează bine frigurile. Aceste plante vor lega legume timp de 3 luni, fără pauze.

Sfat. Pentru semănat, alegeți anume hibrizi, nu soiuri, deoarece aceste plante sunt mai puțin vulnerabile la boli și sunt afectate mai rar de dăunători.

Pregătirea castraveților pentru semănare

Pentru ca plantele să fie ferme și puternice, este nevoie să căliți semințele înainte de plantare. Transferați-le din pungă pe o bucată umedă de tifon și le puneți, pentru 2 zile, în condițiile temperaturilor de 1-2°С (de regulă, este suficient să puneți materialul săditor în frigider).

După călire, se recomandă să țineți semințele de castravete, timp de 10-12 ore, în soluție de microelemente – aceasta va crește, de asemenea, viabilitatea lor. Semințele trebuie să înceapă să se dezvolte, dar nu să germineze. Apoi puteți le planta în seră.

Castraveții târzii trebuie să crească în seră, pentru că pe teren deschis la sfârșitul verii le va fi dificil să supraviețuiască. Cel mai bine este să semănați semințele de castravete într-un singur rând, ca să nu-și blocheze lumina reciproc. În plus, astfel vă veți ușura procesul de strângere a roadei.

Cum să udați și să fertilizați castraveții târzii

Castraveții se udă dimineața. În cazul vremii calde, planta poate fi irigată la fiecare 2-3 zile. Pentru 1m² se folosesc 4l de apă. După ce castraveții au înflorit, cantitatea de apă necesară crește până la 9-10l pentru 1m².

Când temperaturile vor începe să scadă treptat, udarea trebuie redusă, deoarece pe vreme rece rădăcinile castraveților absorb mai rău umiditatea și substanțele nutritive. Din cauza cantității mari de apă, se poate dezvolta putregaiul. Iată de ce, udările se reduc până la 1 dată pe săptămână, pentru început, iar odată cu sosirea toamnei – până la 1 dată în 2 săptămâni. Iar pentru 1m² se vor folosi 8-9l de apă.

Pentru ca castraveții să suporte bine stresul scăderii temperaturilor, aceștia trebuie fertilizați 1 dată pe săptămână, cu mult timp îaninte de instalarea frigului. Un îngrășământ minunat este infuzia de ierburi (urzică, păpădie, tătăneasă). O astfel de infuzie se diluează cu apă în proporții de 1:10. Culturile se udă după calculele următoare: 1l la fiecare plantă sau 3-5l pentru 1m².

Protecția de frig

Pentru a proteja rădăcinile vechi ale plantei, se recomandă să mulciți castraveții cu un strat gros (8-10 cm) de compost.

Pentu ca castraveții să nu fie afectați de boli…

Din cauza că castraveții târzii cresc în condiții nu prea favorabile pentru ei, planta deseori este afectată de putregai. Deci, dacă ați observat că bulbul unei sau mai multor tufe a început să se întunece la culoare, iar frunzele au început să se ofilească, trebuie să udați castrvaeții cu apă caldă amestecată cu lapte nu gras (1:1), folosind câte 1l pentru 8 culturi.

Condensarea și picăturile acumulate pe pereții serei, la fel, vă pot crea probleme. Umiditatea sporită duce nu numai la apariția putregaiului, dar și a manei. Pentru a reduce umezeala, cel mai bine este să udați castraveții dimineața devreme și numai sub rădăcină. Faceți astfel încât picăturile să nu cadă pe plante.

După irigare, castraveții trebuie acoperiți cu material agrotextil până când aerul din seră se va încălzi bine. Această recomandare este mai mult pentru serele din folie, pentru că în cele din sticlă umiditatea este mult mai joasă. Preparatele speciale, care conțin spori fungici și funcționează ca un antibiotic, vă vor ajuta în combaterea manei.

Iată și toate trăsăturile specifice creșterii castraveților târzii. Sperăm că veți avea pe masă castraveți proaspeți din propria grădină până în luna octombrie.

Spor la grădinărit!