10 plante de interior rezistente la umbră!

Uneori ne dorim ca fiecare colț al apartamentului să fie înverzit, însă prin geamuri nu peste tot ajunge suficientă lumină…În acest caz, dați atenție plantelor de interior din lista noastră, care nu necesită prea mult soare.

1.Sansevieria

Una dintre cele mai “supraviețuitoare” plante, care nu are prea multe cerințe în ceea ce privește îngrijirea. Numele ei neoficial din popor este ”limba soacrei”.

2.Scindapsus

Cea mai bună plantă pentru florarii începători. Nu este capricioasă și rezistă atât la udările neregulate și insuficiența de lumină, cât și la transplantările rare. Cu toate acestea, culoarea ei veselă va bucura ochiul chiar și în colțurile camerei.

3.Aspidistra elatior

Dacă ferestrele dumneavoatsră se află pe partea de nord, cumpărați această plantă, care, prin natura ei, preferă umbra și răcoarea. Aspidistrei îi va fi suficientă lumina din apartamentul dumneavoastră.

4.Calathea

Încă un verde amator de semiumbră. Frunzele mari impresionante ale acestei plante își pierd decorativitatea dacă stau sub razele directe ale soarelui. Din acest motiv, calathea vă va spune mulțumesc dacă o veți ține la umbră.

5.Iederă

Arată foarte frumos în interioarele urbane și nu este pretențioasă în îngrijire. Frunzele mici ale iederei cățărătoare vor înverzi în camera dumneavoastră umbroasă. Cel mai important este să nu uitați să o udați regulat.

6.Dracena marginata

Este foarte aspectuoasă și seamănă cu un palmier. Însă are cu totul alte obiceiuri. Dracena nu iubește lumina directă a soarelui, necesită udări regulate și moderate, precum și stropirea frunzelor sale bogate.

7.Feriga de cameră

Încă un locuitor al pădurii. Nu necesită soare, preferă semiumbra și umiditatea ridicată. Deci, este suficient să-i asigurați o udare și pulverizare atentă în perioada rece a anului, atunci când încălzirea usucă peste măsură aerul din apartamentele noaste.

8.Filodendron

Această liană, care vine din pădurile umede ale Americii Latine, s-a acomodat demult în casele și apartamentele noastre. Crește bine în umbră, dar se poate întinde prea tare din cauza insuficienței de lumină și va arăta săracă în frunze. Dacă creșteți planta în încăperi umbrite, așezați-o mai aproape de geam.

9.Spathiphyllum

Acest amator de semiumbră este apreciat pentru florile sale mari, care vă pot bucura anual timp de câteva luni. Iar pentru această merită să-i asigurați condiții favorabile. Stropiți planta regulat, fertilizați-o și evitați curenții.

10.Aglaonema

Este foarte decorativă datorită frunzelor sale luxuriante, curăță și umezește foarte bine aerul din încăpere și este destul de nepretențioasă. Găziți-i un loc mai depărtat de razele directe ale soarelui, udați-o cu apă moale și caldă  și stropiți-o cât mai des.