10 trucuri pentru curățarea casei, care sunt cu adevărat eficiente!

De cât timp aveți nevoie pentru curățenia zilnică? Conform datelor statistice, femeile pierd câte 2,6 ore zilnic, iar bărbații – câte 2,1 ore.

Noi vă prezentăm colecția de trucuri, cu ajutorul cărora procesul de dereticare va deveni mult mai simplu și mai rapid. Iar timpul economisit îl veți putea oferi familiei, prietenilor sau ocupației favorite.

1.Cum îndepărtați petele de vin roșu

Încercările de a freca petele de vin roșu, de regulă, duc la aceea că ele devin mai mari și se îmbibă mai tare în țesătură. Mai bine presărați petele cu sare, lăsați așa pentru o perioadă, apoi treceți cu aspiratorul. Sarea îmbibă vinul și nu lasă urme.

Totuși, această metodă funcționează doar în cazul petelor proaspete. Cu cât mai mult așteptați, cu atât mai tare țesătura îmbibă vinul și cu atât mai greu veți putea îndepărta pata.

2.Cum îndepărtați petele de cerneală de pe haine

Nu doar copiii pot murdări hainele de cerneală, se poate intâmpla și adulților, de exemplu, la serviciu. Din fericire, petele de cerneală se îndepărtează destul de simplu: trebuie să turnați puțin alcool și să lăsați lichidul să se îmbibe.

Peste 15 minute, ștergeți pata cu un burete. Posibil să fie nevoie să frecați pata de câteva ori, până cerneala va dispărea complet de pe material. Clătiți apoi haina în apă rece și o spălați în mașina de spălat.

3.Cum să păstrați frigiderul curat mai mult timp

Frigiderul se murdărește repede: se varsă lapte, rămân pete de la borcane, firimituri și resturi de alimente lipite. Toate acestea nu arată prea bine, în plus nici nu este igienic. Prin urmare, trebuie să spălați frigiderul destul de des, dar deja după câteva săptămâni situația se repetă.

Există un truc simplu, care vă va economisi mult timp: pur și simplu tapetați rafturile cu hârtie de copt sau folie de silicon.

4.Cum îndepărtați zgârieturile de pe vase

Nu vă panicați dacă ați observat că vasele preferate sunt zgâriate. Amestecați

-1 lingură de apă și

-2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, până obțineți o compoziție lichidă.

Aplicați amestecul pe cana sau farfuria deteriorată, folosind un șervețel sau cu degetul. Frecați vasele, cât să îndepărtați zgârieturile, apoi le ștergeți cu o cârpă umedă.

5.Cum îndepărtați arsurile de la baza cratiței

Dacă mâncarea s-a ars, curățarea bazei cratiței sau a tigăii devine o sarcină practic imposibilă pentru unii. Uneori, unica soluție este să aruncați vasul. De fapt, să îndepărtați arsurile nu este un lucru atât de dificil.

-Tăiați 2 lămâi: bucățile trebuie să acopere baza cratiței

-Turnați apă, care la fel să acopere baza

-o dați în clocot, apoi o lăsați să se răcească și o vărsați împreună cu bucățile de lămâie.

Nu vă rămâne decât să ștergeți baza cratiței cu o perie și murdăria se va desprinde singură.

6.Cum îndepărtați mirosul neplăcut al prosoapelor

Dacă după spălare prosoapele continuă să miroase neplăcut, puteți rezolva aveastă problemă foarte simplu:

-puneți prosoapele în mașina de spălat;

-în compartimentul pentru detergent adăugați ½ pahar de bicarbonat de sodiu;

-setați mașina la un ciclu complet de spălare și clătire;

-asigurați-vă că prosoapele s-au uscat complet, înainte să le depozitați pe raft.

7.Cum puteți spăla oglinzile și geamurile fără urme

Orice murdărie este deosebit de vizibilă pe suprafața oglinzilor și geamurilor: amprentele nasului câinelui, degetelor copiilor și alte expuneri zilnice le fac absolut inestetice, iar după ce le spălați, deseori rămân urme, pe care nu le puteți îndepărta. Din fericire, există o metodă cu ajutorul căreia puteți aduce rapid în ordine oglinzile și geamurile.

Aveți nevoie de

-ceai foarte tare: aproximativ 3 pliculețe la

-100 ml de apă.

Îl lăsați pentru 1 oră, până băutura se va răci complet. Apoi turnați ceaiul într-un recipient cu pulverizator și stropiți suprafața care trebuie curățată. Ștergeți lichidul cu un ziar – fără urme și pete!

8.Cum curățați grăsimea întărită de pe grătarul aragazului

Folosiți des cuptorul? Dar cât timp pierdeți pentru curățarea grăsimii și uleiului ars, care rămân după gătire? Probabil nu puțin. Dar, se pare că există o metodă să faceți cuptorul și grătarul curate cu efort minim:

-turnați peste grătar ¼ pahar de amoniac;

-îl acoperiți strâns cu un sac de plastic;

-lăsați pentru 8-10 ore;

-îl spălați cu un burete, apoi îl clătiți cu apă curată.

9.Cum spălați rapid lavoarul

Până să afirmați că cunoașteți foarte bine cum să faceți acest lucru, citiți mai întâi acest sfat. Nu doar că este cea mai ieftină metodă, pe lângă aceasta omoară toți microbii și bacteriile de pe suprafețe:

-luați o cratiță sau o căldare nu mare și o umpleți pe jumătate cu oțet. Înmuiați în acest lichid săpuniera și alte lucruri acoperite cu depuneri de săpun, pastă de dinți sau pete de apă;

-aplicați oțet pe suprafața lavoarului, folosind un burete, și lăsați pentru 5 minute;

-frecați lavoarul cu partea aspră a buretelui, apoi îl clătiți cu apă;

-ștergeți lavoarul cu o cârpă uscată sau cu un prosop de hârtie;

-spălați obiectele înmuiate cu buretele, apoi le clătiți și le uscați.

10.Cum curățați țevile de scurgere

Țevile înfundate aduc o mulțime de neplăceri: miros neplăcut, umiditate, mucegai și înmulțirea bacteriilor, sunt doar câteva din consecințe. Cu toate acestea, puteți rezolva această problemă fără să apelați la un specialist. Iată ce aveți de făcut:

-turnați apă clocotită în țeavă;

-adăugați ½ cană de bicarbonat de sodiu și lăsați pentru câteva minute;

-apoi turnați 1 pahar de oțet și 1 pahar de apă clocotită;

-închideți gaura țevii cu o cârpă și lăsați pentru 10 minute;

-apoi turnați din nou apă clocotită.

Dumneavoastră aveți propriile trucuri care vă ajută să faceți curat mai rapid și mai simplu? Așteptăm să le împărtășiți cu noi în comentarii!

Mult spor!