10 trucuri pentru grădinarii progresiști!

1.Plantarea ”ghiveci în ghiveci”

Nu tuturor grădinarilor le place să schimbe radical aspectul grădinii în fiecare sezon. Desigur, schimbările sunt binevenite, dar acestea solicită mult efort și timp. Totuși, există un truc, care vă permite să schimbați plantațiile cu locurile, atunci când vă doriți acest lucru.

Pur și simplu  puneți în pământ câteva ghivece din plastic și introduceți în ele plantele de sezon. Atunci când florile își pierd decorativitatea, ele pot fi ușor înlocuite cu altele noi. Astfel grădina dumneavoastră de flori va fi întotdeauna frumoasă și elegantă.

2.Grădină în recipient

Dacă aveți un teriroriu mic, nu înseamnă că nu puteți crește tot ce vă doriți. Găsiți în vânzare recipienet din plastic pentru păstrare și plantați în ele legume sau flori.

Pentru ca această mini-grădină să nu fie prea grea, așezați lustrasil la baza recipientului. Apropo, acest lucru poate fi realizat și la balconul apartamentului.

3.Scutece folosite în grădinarit

Unii nici nu bănuiesc că scutecele pot fi folosite în grădinărit. Grădinarii creativi au inventat să le folosească, punându-le la baza ghivecelor, pentru că materialul folosit pentru scutece reține umiditatea, iar rădăcinile nu putrezesc.

Această metodă de creștere se potrivește plantelor anuale, care necesită să fie udate des. Acum, chiar dacă viztitați rar casa de vacanță, puteți să nu vă faceți griji pentru plantele preferate: acestea nu se vor ofili.

4.Irigarea cu apă ”minune”

Nu vărsați apa în care fierb legumele: această supă conține o mulțime de substanțe nutritive, datorită cărora multe plante din grădină vor începe să crească spre invidia vecinilor. Numai nu udați florile cu apă clocotită, așteptați până supa se răcește. Aceasta se potrivește atât pentru culturile de grădină, cât și pentru plantele de ghiveci.

Supa de legume este foarte folositoare și pentru oameni. Aceasta potolește foarte bine setea pe vreme caniculară. Dar totul depinde de preferințe.

5.Filtre de cafea pentru ghivece

De fiecare dată când udați florile din ghiveci, puteți observa cum prin găurile de drenaj, împreună cu apa, curge și pământ. Filtrele de cafea, aranjate la baza ghivecelor, îi permit apei să curgă și rețin substratul. Este genial, nu-i așa? Este o idea perfectă pentru plantele de interior sau pentru grădina în recipient.

6.O nouă viziune asupra irigării

Plantele cu rădăcini lungi care intră adânc în sol, adesea primesc mai puțină umiditate, chiar dacă sunt udate des. Dar rezolvați ușor problema, dacă introduceți alături de aceste culturi un recipient gol de plastic, cu găuri în partea de jos. Fiți siguri, plantele udate prin acest vas vor obține umezeala de care au nevoie pentru o creștere sănătoasă. Această metodă de irigare va fi pe placul dovleceilor.

7.Dacă aveți nevoie de seră pentru verdeață și răsaduri

În acest caz, ca de obicei, vă vin în ajutor sticlele din plastic. În propria mini-seră, fiecare răsad va crește deosebit de rapid. Și tot de ce aveți nevoie este să tăiați gâtul sticlei din plastic și să acoperiți vasul cu plantă. Simplu și comod!

8.Grădină înaltă din bolțari

De regulă, construcția unei grădini înalte necesită anumite abilități (în special, pentru femei). Totuși, dacă aveți blocuri din beton cu spații mari – sarcina devine mult mai ușoară. Cu ajutorul acestor bolțari, puteți crea o grădină de mărimea dorită. Culturile pot fi plantate nu numai în centru, dar și în aceste spații libere.

9.Semințele și citricele

Folosiți coaja de lămâie sau portocală drept pahare pentru răsaduri. În primul rând, arată drăguț. În al doilea rând, planta se va hrăni cu substanțele nutritive ce se conțin în coaja citricelor. În al treilea rând, această metodă este una economică.

10.Coaja de ou este îngrășământ, nu gunoi

Coaja de ou permanent ajunge în căldarea de gunoi, dar ar trebui – în grădină. Coaja măcinată reprezintă un îngrășământ minunat, care poate duce la creșterea recoltei majorității culturilor din grădină.

Țineți minte, dragi grădinari, tot ce este genial – este simplu și tot ce este simplu – este genial. Și nu este nevoie să reinventați bicicleta pentru a vă ușura viața și pentru a economisi bani, petrecându-vă timpul în grădină.

Spor la grădinărit!

New