12 greșeli pe care le facem când spălăm hainele! Numărul 9 chiar m-a surprins!

Fiecare gospodină zilnic are de a face cu spălarea rufelor. Vă recomandăm insistent să faceți cunoștință cu aceste 12 reguli care merită respectate în timpul spălării!

1.Mașina de spălat are nevoie de curățare

Un lucru necesar nu numai pentru a-i prelungi viața, ci și pentru a evita mirosul neplăcut și înmulțirea multor bacterii! După ciclul de spălare, întotdeauna lăsați ușa deschisă, iar compartimentul pentru detergent trebuie spălat obligatoriu. Multe mașini au funcție specială pentru curățarea cuvei, dar dacă aceasta lipsește, atunci trebuie să o curățați manual. Din fericire, există un mic truc, care vă va ajuta ca mașina de spălat să funționeze mult timp: încercați cel puțin o dată pe an să puneți mașina fără haine pe ciclu de spălare, setând regimul cu cea mai înaltă temperatură și adăugând în compartimentul pentru detergent aproximativ 500 ml de oțet!

2.Nu trebuie să încărcați mașina de spălat cu prea multe haine

Desigur, atunci când procurăm o mașină de spălat, alegem una în care putem spăla 5 kg de haine o dată. Dar aveți grijă de ea, cel puțin prima perioadă, pentru că cuva poate să nu reziste acestei greutăți, necătând la cele scrise în specificații. Pe lângă toate, hainele nu se spală la fel de bine, cât de tare nu v-ați dori.

3.Încetați să adăugați balsam atunci când spălați prosoapele. Nu este nevoie de el!

Substanțele chimice din balsam reduc capacitatea de absorbție a prosoapelor și, după cum înțelegeți, nu este un lucru tocmai bun.

4.Învățați-vă să spălați ciorapii separat

Cumpărați o plasă specială care vă va permite să nu mai piedeți ciorapii. Este un truc util, iar după ce îl veți încerca, veți spăla doar așa!

5.Pernele și păturile trebuie spălate de 2 ori

După ce le spălați cu detergent, mai folosiți un ciclu de spălare doar cu apă. Astfel eliminați mirosul de detergent și mai spălați o dată resturile de detergent, care pot provoca iritații și alergii.

6.Costumele de baie se spală doar manual

Elastanul, fibra din care se confecționează costumele de baie, precum și celelalte materiale similare după compoziție, au proprietatea de a se întinde după spălarea în mașină. Se recomandă să spălați astfel de lucruri manual și neapărat în apă rece.

7.Uitați de înălbitor

În prezent, pe rafturile magazinelor găsiți o mulțime de detergenți și soluții împotriva petelor pentru orice buzunar. Chimia modernă vă permite să îndepărtați orice tip de pete. Păstrați înălbitorul pentru cazuri excepționale, când într-adevăr nici o soluție nu a rezolvat problema.

8.Deschideți nasturii înainte de a pune hainele la spălat

Dacă, desigur, nu doriți să-i coaseți din nou, pentru că în timpul spălării, aceștia se pot rupe foarte ușor.

9.Toate fermoarele trebuie închise

În primul rând, fermoarele pot foarte ușor deteriora alte haine. În al doilea rând, în timpul ciclului de spălare al mașinii dinții acestora se pot strâmba sau rupe și fermoarele încep să se desfacă la închidere.

10.Mai mult detergent nu înseamnă o spălare mai calitativă

Nu trebuie să adăugați prea mult detergent, pentru că se va consuma mai multă apă. Detergentul nu se clătește bine și pe haine rămân reziduri, deci va fi nevoie să le mai spălați o dată.

11.Frecați prea tare hainele cu pete

Încercând să îndepărtați pata, frecați haina prea tare, astfel riscați să deteriorați țesătura și să distrugeți haina. Atunci când utilizați un produs de îndepărtare a petelor, ștergeți ușor pata cu un șervețel, atât!

12.Nu vă leneviți să sortați hainele

Și nu se referă doar la sortarea hainelor conform culorilor, dați atenție și tipului de material. Acest lucru trebuie să-l cunoască și să-l țină minte orice gospodină.

Cunoscând aceste 12 reguli, veți avea grijă nu doar de mașina de spălat, dar și de hainele preferate. În plus economisiți nervi și bani.

Așteptăm în comentarii sfaturile dumneavoastră legate de spălarea hainelor. Cu siguranță, cuiva îi vor fi de folos!

Mult spor!