12 posibilități suplimentare ale cuțitului de curățat legume pe care mulți nu le cunosc!

Cuțitul de curățat legume este un instrument care la început pare incomod, iar apoi nu vă mai puteți descurca fără el. Astăzi, veți afla câte lucruri puteți face, folosind doar această ustensilă.

1.Chipsuri de casă. Le puteți face din morcov sau cartof, adăugați condimente și puțin ulei, după care le dați la cuptor. Iar feliile subțiri le obțineți cu ajutorul cuțitului de curățat legume.

2.Checul cu lamele de măr va arăta perfect!

3.Încercați să adăugați cașcavalul în salate sau paste altfel: nu cuburi sau dat prin răzătoare, ci tăiat subțire cu ajutorul acestui cuțit. Preparatele vor avea un gust intens de cașcaval.

4.Întotdeauna aveți nevoie de astfel de lamele când pregătiți budincă cu legume, tartine sau rulade cu legume.

5.Pentru salate și supe, ceapa este mult mai bine să o tăiați fâșii subțiri.

6.Doar cu cuțitul de curățat legume puteți tăia rapid varza fideluță. Iar bucățile identice arată mult mai estetic în salată.

7.Tăierea merelor și pereleor pentru chec durează mult. Iar cu acest mic ajutor procesul devine mai rapid, iar prăjiturile – mai suculente.

8.Fructele și legumele se vor deshidrata mai repede dacă le tăiați foarte subțire. Încercați și toată iarna veți avea vitamine la îndemână!

9.Deserturile sau înghețata pot fi decorate cu fâșii de ciocolată. E mult mai bine decât să o dați prin răzătoare: nu faceți murdărie și cuțitul se spală mai rapid.

10.Dacă familia dumneavoastră adoră salatele din castraveți sau dovlecei fragezi marinați, încercați să-i tăiați lamele, nu bucăți. Se marinează isntantaneu și sunt foarte gustoși.

11.E nevoie să tăiați subțire salami? Nu e neapărat să cumpărați o mașină scumpă de feliat mezeluri.

12.Răzătoarea se spală greu de coajă de lămâie. Cu cuțitul de curățat legume veți uita de această problemă. Dacă uscați coaja de lămâie și o măcinați cu ajutorul râșniței, obțineți un aromatizator minunat pentru prăjituri. Și cel mai important natural!

Adevăraților gurmanzi le propunem o rețetă minunată de ghimbir murat. Se combină nu doar cu sushi, carne sau pește. Puneți câteva bucăți pe o felie de pâine și gustați, un deliciu…

INGREDIENTE:

-50-80 gr de ghimbir;

-50 gr de oțet (de preferat de orez sau de struguri);

-20 gr de vodcă;

-20 ml de apă;

-20 ml de vin alb tare;

-sare – după gust;

-1 linguriță de suc de sfeclă roșie.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți marinada. La foc mediu, aduceți până la punctul de fierbere amestecul de oțet, vodcă, apă, vin și sare. Lăsați marinada să se răcească.

2.Curățați ghimbirul de coajă, turnați apă clocotiă și îl lăsați pentru 10 minute.

3.Tăiați-l felii subțiri cu ajutorul cuțitului de curățat legume.

4.Le așezați într-un vas, adăugați marinada rece și adăugați sucul de sfeclă roșie, dacă doriți ca ghimbirul să aibă culoarea roz.

5.Lăsați la murat pentru 24 de ore. Gustarea are un gust nemaipomenit!

Cuțitul pentru curățat legume poate fi folosit la orice: curățat, tăiat, decorat…Vă recomandăm să procurați un astfel de ajutor pentru ca gătitul să devină mai ușor.

Care sunt ustensilele care vă ajută să petreceți cât mai puțin timp în bucătărie? Ne plac sfaturile cititorilor noștri!

Mult spor!