13 soluții naturale care vă ajută în gospodărie!

Multe gospodine nici măcar nu se gândesc că există o mulțime de produse naturale de curățare, pe care le pot pregăti cu ușurință de sine stătător.

1.Depunerile calcaroase de pe suprafețele cromate le puteți îndepărta aplicând pe ele pastă de dinți, iar când va începe să se usuce, o îndepărtați cu un burete de bucătărie.

2.Pentru a scăpa de depunerile acumulate periodic pe baterie și robinet, folosiți lămâia. Tăiați fructul rondele și aplicați-le pe bateria și robinetul din baie, peste 30 de minute le îndepărtați, clătiți totul cu apă și ștergeți cu o cârpă moale. Astfel nu doar că îndepărtați calcarul, dar mai și oferiți robinetului un luciu sclipitor.

3.Cu zeamă de lămâie puteți spăla cada, astfel încât aceasta să strălucească. Luați 1 pahar de zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă, și un burete cu suprafață aspră. Turnați zeama pe toată suprafața căzii, iar după 1 oră, frecați puțin cu buretele și clătiți cu apă. Această soluție se potrivește atât căzilor emailate, cât și celor din acril.

4.Dacă faianța dumneavoastră și-a schimbat culoarea și a început să se acopere cu depuneri nedorite de săpun, atunci, folosind un burete cu suprafața aspră înmuiat în zeamă de lămâie, puteți cu ușurință să îndepărtați toată murdăria. O ștergeți apoi cu o cârpă moale pentru a-i readuce strălucirea.

5.Ca să curățați closetul și să îndepărtați toate bacteriile, turnați zeamă de lămâie într-un pulverizator, stropiți closetul, iar peste 15 minute spălați cu o perie și clătiți, closetul va luci de curățenie!

6.Pentru ca oglinda să fie impecabil de curată, stropiți-o pentru 10 minute cu zeamă de lămâie, apoi o ștergeți cu o cârpă.

7.Ca să curățați chiuveta și robinetul de depunerile de calcar, care s-au acumulat mult timp și sunt greu de îndepărtat, luați apă și oțet în proporții de 1:1, adăugați 5 picături de amoniac, turnați soluția obținută în pulverizator și aplicați-o pe zonele problematice, lăsați pentru 30 de minute, apoi frecați ușor și spălați cu apă.

8.Dacă rosturile gresiei și a faianței s-au acoperit cu calcar sau mucegai, înmuiați o perie de dinți cu duritate medie în oțet cald și frecați rosturile. După ce se usucă, le ștergeți cu cretă, iar resturile le îndepărtați cu o cârpă uscată și moale.

9.Ca să curățați gresia de murdărie, umeziți-o, frecați-o cu bicarbonat de sodiu, peste 10 minute mai frecați o dată ușor și clătiți.

10.De asemenea, puteți degresa suprafața gresiei cu muștar. Aplicați muștar pe un burete și frecați gresia, spălați apoi și ștergeți cu o cârpă, până se usucă.

11.Dacă depunerile de calcar de pe suprafața gresiei sunt foarte vechi, atunci le puteți îndepărta cu oțet și bicarbonat de sodiu. Umeziți bine suprafața necesară cu oțet, apoi presărați bicarbonat, peste 10 minute frecați cu o perie și clătiți.

12.Soluția de săpun este unul dintre cele mai cunoscute produse de curățare. Pregătiți soluția de săpun, cu care puteți curăța orice din camera de baie. Luați 1 borcan de 1l și adunați în el resturi de săpun, turnândând apă clocotită peste ele, pentru ca după un timp să obțineți un gel grozav.

13.Pentru a preveni apariția depunerilor calcaroase în mașina de spălat, 1 dată în 3 luni, adăugați 100 gr de acid citric sau 1 pahar de zeamă de lămâie în compartimentul pentru detergent și setați cel mai mare ciclu de spălare la temperatura maximă.

Mult spor!