14 idei cum puteți masca caloriferul și, totodată, să amenajați interiorul!

Iată 14 metode practice cum puteți ascunde radiatorul inestetic și să schimbați interiorul în același timp. Acum, privind radiatoarele din casă, veți primi o adevărată plăcere estetică!

1.Cea mai simplă metodă este să vopsiți radiatorul. Folosiți în acest scop vopseaua specială, rezistentă la temperaturi ridicate. Alegeți culoarea care să fie complementară cu restul culorilor din cameră. Cel mai bine este să aplicați această opțiune în cazul radiatoarelor moderne din aluminiu. Cele din fontă, vopsite, se vor evidenția foarte tare.

Iar dacă le decorați cu diverse desene, atunci e altceva! Obțineți o variantă potrivită pentru camera copiilor sau pentru bucătărie. În cazul în care nu aveți abilități de pictor, puteți folosi șabloane speciale.

2.O idee destul de originală! Pentru realizarea acesteia trebuie să aveți câteva mosoare cu sfoară, 3 ore libere și perseverență.

3.Puteți ascunde radiatorul cu o perdea din bumbac. Această variantă se potrivește doar pentru modelele instalate în nișă.

Agățați perdeaua de pervaz, cu ajutorul adezivului velcro. Alegeți materialul în conformitate cu tapetul. O alternativă ar fi jaluzelele.

4.Iar această idee este pur și simplu o soluție 2 în 1! Ascundeți radiatorul și obțineți un nou loc pentru lectură sau pentru discuții plăcute.

5.De asemenea, le puteți ascunde sub grilaje speciale sau ecrane perforate. Măștile de calorifer sunt realizate din diverse materiale, în plus, au forme și design variat.

6.Datorită carcaselor, radiatoarele pot fi folosite în calitate de spațiu suplimentar pentru odihnă, de raft sau suport pentru elemente de decor.

7.Cum vă pare această metodă?

8.Ecranele, realizate din sticlă groasă, vor acoperi cu succes radiatoarele inestetice. Acestea arată frumos și foarte stilat.

Însă ecranele din sticlă ascund doar partea frontală a caloriferelor. Ele se fixează cu ajutorul unor șuruburi cu material elastic de etanșare.

9.Încă o idee interesantă  – un mobilier cu uși lamelare. Practic și comod, nu-i așa?

10.Puteți masca caloriferul cu ajutorul grilajelor suspendate. În mare parte, acest model se folosește pentru radiatoarele din fontă, montate în nișa de sub pervaz. Iar cel mai important este faptul că oricine le poate instala. Tot ce trebuie să faceți este să îmbrăcați construcția deasupra sistemului de încălzire.

11.O idee minunată pentru camera copiilor!

12.Dați atenție faptului că materialul din care va fi realizată masca trebuie ales la fel de minuțios, ca și designul acesteia. Până la urmă, materialul trebuie să fie rezistent la temperaturi înalte.

13.O altă idee grozavă: caloriferul, ascuns într-o cutie cu panou perforat. Elegant și cu bun-gust!

14.Iar la final, tehnica decupaj. Cu ajutorul unor șervețele simple și adeziv PVA, puteți, de asemenea, să decorați sistemul de încălzire. O metodă pe care o puteți realiza desinestătător, fără abilități speciale și materiale scumpe.

Este suficient să alegeți șervețele potrivite după culoare, să tăiați elementele necesare și să le lipiți pe radiator. Apoi puteți aplica un strat de lac termorezistent.

Atunci când apare problema mascării caloriferelor, trebuie să aveți grijă atât de aspectul decorativ, cât și de cel practic. Pentru că cât de frumos și stilat nu ar fi amenajat, dacă radiatorul nu-și îndeplinește funcția principală (încălzirea încăperii), acesta este pur și simplu inutil.

Ce metode ați folosit dumneavoastră pentru mascarea caloriferelor? Vom fi foarte bucuroși să vă aflăm părerea în comentarii!

Mult spor!