15 sfaturi și trucuri în bucătărie – folositoare pentru fiecare gospodină!

Încă o serie de sfaturi și trucuri utile, pe care le puteți folosi în bucătărie!

TOCAREA CĂRNII PENTRU CONGELARE

Dacă pregătiți carnea tocată în condiții casnice și nu vă place să murdăriți multe vase în timpul acestui proces, puteți proceda în acest fel: prindeți capetele pungii de plastic, în care veți păstra carnea la congelator, de orificiul mașinii de tocat carne, cu ajutorul unui elastic pentru bani sau al unei bucăți de ață, după care tocați cantitatea potrivită de carne direct în ea. Închideți punga și fixați-o pe următoarea de mașina de tocat carne, ca să pregătiți următoarea porție.

După ce veți aplatiza și aranja carnea tocată în pungă, puteți să o divizați în porții mai mici cu ajutorul unei spatule, ca să le puteți separa ușor de celelalte, când este necesar.

MODELAREA SARMALELOR

Încă un mod interesant de modelare a sarmalelor! Tăiați nervura groasă de la baza frunzei de varză, după care puneți compoziția de carne și orez în mijlocul ei și începeți să o împăturiți: îndoiți baza frunzei peste umplutură, după care aduceți spre interior marginile ei laterale și continuați rularea, iar la sfârșit introduceți marginea liberă a frunzei în „buzunărașul” rezultat.

Astfel veți obține sarmale egale, dreptunghiulare și foarte frumoase!

CURĂȚAREA UȘOARĂ ȘI RAPIDĂ A VINETELOR COAPTE

Lăsați vinetele coapte să se răcească puțin, după care înveliți-o pe fiecare în folie alimentară, tăindu-le în prealabil codițele. Puneți-le deoparte pentru 5 minute. Apoi „stoarceți” pulpa din coajă, apăsând-o de la vârf. Astfel coaja va rămâne în folie.

SISTEM ERGONOMIC DE PĂSTRARE A CAPACELOR

Luați o sticlă de plastic, cu volumul de 1,5-2 litri și decupați 2 ovale paralele din partea ei inferioară. Introduceți capacele prin acestea în interiorul sticlei, suprapunându-le. Gata! Simplu și eficient!

SPĂLAREA UȘOARĂ A TELULUI

Dacă veți îndoi în jumătate telul folosit, veți putea să-l spălați mai ușor sau să-l curățați cu ajutorul unui prosop de hârtie.

CONGELAREA ARDEILOR GRAȘI PENTRU UMPLUT

Tăiați baza ardeilor grași și curățați-i de semințe și nervuri. Apoi introduceți-i unul în altul, precum paharele, începând de la cel mai mare ardei și continuând similar până la cel mai mic. Dacă doriți, puteți să-i blanșați înainte de congelare. Iar bucățelele de la baza ardeilor, care au rămas, pot fi tăiate în bucățele și congelate sau incluse în vreun fel de mâncare.

ÎNLĂTURAREA ETICHETELOR DE PE VASELE NOI

Prima metodă: încălziți eticheta cu uscătorul de păr timp de 10 secunde. Apoi îndepărtați-o fără greutate de pe vas.

A doua metodă: puneți un disc de vată, înmuiat în acetonă, pe etichetă. Lăsați-o să acționeze pe parcursul a 5 secunde. Apoi îndepărtați eticheta și curățați resturile de lipici cu același disc de vată.

STOARCEREA SUCULUI DE LĂMÂIE

Uneori este dificil de stors sucul dintr-o jumătate de lămâie cu mâinile. Dar puteți să ușurați acest proces, folosind cleștele de bucătărie: fixați jumătatea de lămâie în partea lui mai îngustă și strângeți-o treptat.

CURĂȚAREA USTUROIULUI

Prima metodă: prindeți coaja cățelului de usturoi cu zimții unui capac metalic de la o sticlă de suc sau bere. Simplu, amuzant, dar chiar eficient!

A doua metodă: acoperiți cățeii de usturoi cu apă fierbinte și lăsați-i să se opărească pe parcursul a 15 secunde. Apoi scoateți-i din apă cu furculița și curățați-i de coajă: aceasta pur și simplu alunecă de pe pulpă.

TĂIEREA LEGUMELOR PENTRU SALATĂ

Folosiți feliatorul pentru legume: introduceți treptat leguma fiartă în el și răsuciți-o în sensul sau împotriva acelor de ceasornic. Astfel veți obține cubulețe egale și apetisante.

ÎNLĂTURAREA SUCULUI EXCESIV DIN BUCĂȚELELE DE ROȘII

Puneți bucățelele de roșii în uscătorul pentru frunzele de salată și realizați câteva rotații. Astfel veți îndepărta o parte din sucul și semințele lor.

CURĂȚAREA OUĂLOR FIERTE

Puneți oul fiert într-un borcan. Agitați-l foarte bine, astfel încât să loviți oul de pereții lui. Apoi scoateți oul din borcan și îndepărtați-i coaja.

SEPARAREA UȘOARĂ ȘI RAPIDĂ A FRUNZELOR DE PĂTRUNJEL DE TULPINI

Introduceți firele de pătrunjel în orificiile mici ale unei răzători și trageți de ele. Gata!

CLEȘTE DIN LINGURI

Dacă aveți nevoie de un clește pentru servirea salatei și nu aveți unul la îndemână, puteți să improvizați: aveți nevoie de o clemă pentru prinderea hârtiei, 2 linguri și un elastic pentru bani. Prindeți cozile lingurilor în clemă și fixați-le cu ajutorul elasticului pentru bani. Cleștele este gata!

Spor la gătit!

New