17 lucruri utile pentru grădinari pe care trebuie să le încercați în propria grădină deja primăvara aceasta!

A rămas puțin de așteptat până toți grădinarii vor merge la casele de vacanță și grădinile lor. Iar până atunci ei își îngrijesc răsadurile de pe pervazuri și pregătesc tot felul de instrumente, care vor oferi cele mai bune condiții pentru creșterea materialului săditor.

În articolul de astăzi am adunat 17 sfaturi grozave, care merită încercate în propria grădină deja primăvara aceasta.

1.Găuri pentru semănat

Instrument pentru semănat

Un placaj, pe care sunt lipite dopuri de la sticlele cu vin, sau cutia cartonată de la ouă pot fi folosite în calitate de instrument cu ajutorul căruia faceți găuri pentru semănat.

Această unealtă vă va permite să realizați simultan mai multe găuri de aceeași adâncime pentru semănarea semințelor, ceea ce va economisi în mod semnificativ timpul dumneavoastră.

2.Irigare prin picurare

Irigarea prin picurare a plantelor

Diversele opțiuni de irigare prin picurare vă permit să lăsați plantele nesupravegheate, fără frica că se vor usca.

3.Recipient pentru răsaduri

Recipiente pentru răsaduri

Din cilindrele de carton sau cojile de citrice puteți obține niște recipiente minunate pentru plantarea răsadurilor. Iar atunci când veți transplanta răsadurile în câmp deschis, nu e nevoie să îndepărtați recipientul – cu timpul acesta va putrezi și va deveni un îngrășământ vitaminos pentru răsaduri.

4.Renovarea cotețului

Iarbă sub plasă

Pentru ca în coteț să crească mereu iarbă, acoperiți solul cu o plasă metalică. Astfel puii nu vor scurma pământul, respectiv nu vor deteriora rădăcinile.

5.Sere individuale

Sere individuale pentru castraveți

Folosiți folia pentru a face sere individuale pentru castraveți și plante cățărătoare. Astfel de construcții pot proteja culturile de vreme rea, ajută la menținerea unui mediu cald și umed.

6.Dispozitiv pentru plantarea semințelor

Dispozitiv handmade pentru plantarea semințelor

Puteți realiza un dispozitiv pentru plantarea semințelor folosind orice țeavă lungă. Cu ajutorul lui faceți gropi și plantați în ele semințele fără să vă aplecați.

7.Seră

Seră din sticle de plastic

Dacă dispuneți de multe sticle de plastic, vă sugerăm să le utilizați spre folos. De exemplu, să construiți o mică seră. Aveți nevoie de o grindă din lemn și multe sticle fixate împreună.

8.Paturi din paleți

Paturi orizontale din paleți

Din paleții de lemn pentru construcții obțineți niște paturi îngrijite și foarte simpatice. Culturile pe astfel de paturi cresc în rânduri uniforme, printre ele apar mai puține buruieni, iar fructele și legumele nu ating pământul.

9.Podium

Podium pentru ghiveciuri

Dacă după lucrările de construcție v-au rămas câțiva paleți din lemn, folosiți-i pentru realizarea unui podium colorat în grădină. Pe acest podium puteți aranja ghiveciurile cu flori și alte obiecte de decor. Această construcție va înfrumuseța cu adevărat peisajul.

10.Paturi verticale

Paturi verticale din țevi PVC

Din țevi PVC puteți face niște paturi verticale extraordinare, pe care puteți cultiva verdeață, frunze de salată sau căpșune. Paturile din țevi pot fi fixate de gard – astfel veți economisi spațiul din grădină și veți transforma gardul neatractiv.

11.Potecă temporară

Cărare temporară pentru grădină

O cărare practică pentru grădină, pe care o puteți pune oriunde aveți nevoie, iar la sfârșitul sezonului să o rulați și să o depozitați în garaj până la vara viitoare.

12.Măriți capacitatea roabei

Mărirea capacității roabei

Folosiți un sac mare pentru a mări capacitatea roabei de aproximativ 3 ori.

13.Tomberoane de gunoi

Tomberoane colorate pentru gunoi

Chiar și tomberoanele de gunoi pot fi colorate și drăguțe, dacă depuneți suflet și fantezie în crearea lor. De exemplu, puteți pune un sac de gunoi într-o construcție formată din câteva anvelope, vopsite în una sau mai multe culori.

14.Material agrotextil

Paturi acoperite cu material agrotextil

Materialul agrotextil este un material relativ nou, ecologic, ușor, care permite aerului, luminii și umidității să pătrundă și care poate îmbunătăți semnificativ viața grădinarilor.

15.Teren de joacă pentru copii

Teren de joacă pentru copii

Din câteva grinzi viu colorate și o bucată de prelată puteți construi un teren de joacă simplu, unde copiii se vor distra și vor avea ocupație o perioadă de timp.

16.Suport pentru trandafiri

Suport creativ pentru trandafiri

Folosiți o roată metalică de la un car vechi pentru a crea un suport original pentru trandafirii cățărători sau alte plante.

17.Masă pentru grădină

Masă pentru gradină handmade

Masa veche pentru prânz poate fi foarte simplu transformată în una pentru grădină, atașând 2 pari uniți printr-o plasă. Puneți această masă pe verandă și folosiți-o pentru transplantarea florilor și păstrarea uneltelor mici de grădină, mănușilor și altor mărunțișuri.

Spor la grădinărit!