22 de trucuri cu care veți reuși să pregătiți cartofi de 5 ori mai gustoși!

Preparatele cu cartofi sunt întotdeauna o opțiune sățioasă și economică. Vrem să vă împărtășim câteva trucuri, cu care veți putea pregăti cartofii și mai gustos!

Cartofi fierți

1.În timpul fierberii, adăugați în cratiță o bucată de unt – cartofii vor fierbe mai repede și vor avea un gust mai delicat.

2.În timpul postului, puteți înlocui untul cu ulei vegetal: de floarea-soarelui, de măsline sau de porumb. Grăsimile vegetale contribuie, de asemenea, la pregătirea rapidă și oferă gusturi diferite.

3.Înainte de a începe tratamentul termic, treceți cu cuțitul prin mijlocul cartofului, astfel veți curăța mai rapid cartofii fierți în coajă. După ce se vor răci, veți îndepărta coaja cu ușurință.

Cartofi în cuptorul cu microunde

4.Ca să pregătiți rapid cartofii întregi, îi spălați bine, apoi îi înțepați din toate părțile cu furculița, îi puneți într-un vas potrivit și îi dați la cuptorul cu microunde. Pentru 2 cartofi medii sunt suficiente 5-6 minute la puterea maximă. Dacă pregătiți mai mulți cartofi, respectiv va fi nevoie de mai mult timp.

5.După acest timp, lăsați cartofii în cuptor pentru încă 2-3 minute. Sub influența căldurii din interior, cartofii se vor pregăti complet.

6.Cartofii pregătiți la microunde vor fi și mai gustoși dacă faceți câteva incizii longitudinale, îi stropiți cu ulei de măsline, îi asezonați cu condimentele preferate și îi presărați cu cașcaval răzuit, când sunt aproape gata.

Cartofi prăjiți

7.Alegeți soiuri de cartofi cu conținut mic de amidon dacă doriți să nu se lipească și să nu se sfărâme în timpul prăjirii. De obicei, sunt cartofii cu coajă roz și mijloc gălbui.

8.Ca să îndepărtați amidonul în exces, spălați cartofii tăiați în apă rece.

9.Dacă vă plac cartofii crocanți, atunci uscați feliile cu prosoape de hârtie.

10.Puneți cartofii în tigaia cu ulei bine înfierbântat. Prăjiți-i într-un singur strat și nu îi întoarceți des.

11.Pentru ca feliile de cartofi să nu se lipească între ele, asezonați cartofii cu sare la sfârșitul preparării. Sarea face ca cartofii să elibereze lichid și obțineți cartofi înăbușiți în loc de prăjiți.

Piure de cartofi

12.Pentru piure, alegeți cartofi cu conținut mai mare de amidon. De regulă, sunt cartofii cu coajă și mijloc de culoare albă sau galbenă.

13.Obțineți un piure gustos și aromat dacă, în timp ce cartofii fierb, adăugați în cratiță o legătură mică de ierburi aromate (pe care mai apoi le înlăturați).

14.În timp ce pasați cartofii, adăugați doar lapte cald. În caz contrar, piureul va avea o culoare întunecată neplăcută.

15.Nu folosiți blenderul pentru a pasa cartofii – veți obține mai degrabă clei, decât o garnitură delicată și apetisantă. Acesta e cazul când automatizarea face mai rău: e suficient să lucrați intens cu pasatorul.

16.Din piureul care rămâne puteți pregăti o mulțime de mâncăruri sățioase: găluște, gogoși, lipii sau pârjoale cu ciuperci.

Cartofi la cuptor

17.Cartofii la cuptor vor fi deosebit de apetisanți dacă îi veți fierbe preventiv întregi, până vor fi aproape gata. Lăsați-i să se răcească, tăiați-i felii, adăugați ulei, usturoi și condimente, după care îi dați la cuptor!

18.Cartofii întregi la cuptor vor fi foarte aromați și moi dacă veți adăuga la fiecare legumă câte o felie de bacon.

Trucuri culinare cu cartofi

19.Cartofii curățați de coajă nu se vor întuneca la culoare dacă îi puneți într-un vas cu apă rece. Astfel procedează multe gospodine, dar mai este o metodă: blanșați cartofii.

20.Neutralizați gustul dulciu neplăcut al cartofilor congelați punându-i mai întâi într-un vas cu apă rece pentru puțin timp, după care îi transferați imediat în unul cu apă fierbinte. În timp ce fierbeți astfel de cartofi, adăugați în cratiță 1 linguriță de oțet.

21.Ați pus prea multă sare în supă? Adăugați 2-3 cartofi curățați de coajă. Timp de 10 minute aceștia vor absorbi sarea în exces.

22.Cartofii pai sunt alternativa de casă a chipsurilor din comerț. Condimentați-i bine cu sare și serviți-i cu câteva sosuri diferite. În plus, cartofii pai crocanți completează într-un mod interesant salatele în straturi.

Salvați această informație ca să aveți sfaturile mereu la îndemână.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New