24 de lucruri uimitoare din Coreea de Sud, care ar fi bine să apară și în țara noastră!

Majoritatea străinilor, care vin să învețe sau să muncească în Coreea de Sud, sunt de acord că această țară e ca o altă lume, în care viața decurge în conformitate cu propriile sale legi. Coreea de Sud reprezintă cu adevărat o contopire unică a culturii tradiționale și moderne și este foarte diferită de toate celelalte părți ale lumii. Sunteți gata să fiți uimiți?

1.Loc pentru femeile însărcinate. Chiar dacă vagonul este plin, nimeni niciodată nu va ocupa acest loc.

2.În metroul din Seul, pentru copii există pasaj separat.

3.Toalete confortabile pentru mamele cu copii.

4.În loc de pahare de plastic, aici sunt folosite pungi de hârtie.

5.În zilele toride sau ploioase la trecerile pietonale puteți vedea umbrele uriașe. Ele protejează oamenii care așteaptă culoarea verde a semaforului.

6.Ca să nu vă murdăriți mâinile în timp ce mâncați chipsuri.

7.În Coreea, șoferii au grijă de transportul lor, dar și de al celor din jur. Iată de ce mulți șoferi folosesc burete-protecție pentru uși.

8.La stațiile de alimentare cu gaz, care lucrează după principiul self-service, găsiți mănuși gratuite.

9.Sistem de încredere în Coreea: proprietarul magazinului urmărește cumpărătorii din propria casă. Dumneavoastră alegeți ce doriți să cumpărați și aruncați banii în cutia lui poștală.

10.Automat vending unde puteți cumpăra șosete. Probabil, pentru ritmul de viață coreean, este un lucru destul de solicitat.

11.Puteți lua și un buchet de flori.

12.La intrarea în supermarket găsiți compartimente speciale de depozitare pentru animale, unde puteți lăsa animalul de companie în timp ce faceți cumpărături. Cum vă pare această idee?

13.Coreenii se pricep la economisirea spațiului, iar parcările aici adesea arată astfel:

14.În Seul există locuri separate de parcare pentru femei. Ele sunt mai lungi și mai late decât de obicei și sunt situate la distanță mică de clădiri, astfel încât femeilor să le fie comod să ajungă până la ele pe tocuri.

15.Parcare pentru cărucioare.

16.Toaletele “inteligente” nu se limitează doar la iluminare și muzică: pe un monitor special puteți vedea care cabină este liberă.

17.Coreenii au o atitudine foarte atentă față de igiena orală. În acest restaurant-barbecue găsiți soluție de clătit, periuțe de dinți și pastă de dinți. Spălarea dinților la locul de muncă după masa de prânz se consideră o normalitate.

18.Săpun pe suport special. Ați dori să aveți unul acasă?

19.În Seul, rădăcinile copacilor se acoperă pe timp de iarnă.

20.Și trunchiurile sunt învelite cu grijă.

21.Cabine de karaoke pentru 1 persoană în trenuri. Când trebuie să vă relaxați puțin, nu pare o idee atât de absurdă.

22.Cafenea, care are o spălătorie. Perfectă pentru turiști: să spălați aici câteva lucruri este mult mai ieftin decât într-un hotel. Și cafeaua este gustoasă.

23.Adăpost la stație, care protejează de vântul rece de iarnă.

24.Pentru a reducere numărului de traume ale pasagerilor care au ațipit în transportul public, statul a alocat bani și în autobuze au fost instalate pernuțe speciale.

Ce părere aveți?