4 mere și 10 minute din timpul dvs.! Merită să încercați și Dvs. rețeta!

Bucurați-vă de dulceața toamnei cu această prăjitură delicioasă cu mere, care va aduce în bucătăria dvs. aroma îmbietoare a merelor coapte și a portocalelor. Această rețetă simplă și rapidă, care necesită doar câteva ingrediente de bază și 10 minute de pregătire, este perfectă pentru a vă răsfăța familia și prietenii. Cu o textură moale și bine hidratată, îmbogățită cu gustul proaspăt al merelor și cu o notă subtilă de portocală, desertul dat va fi cu siguranță pe placul tuturor.

INGREDIENTE:

– 2 ouă;

– 65 g de zahăr tos ;

– 8 g de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– 100 ml de lapte;

– 40 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (3 linguri);

– 80 g de făină;

– 10 g de praf de copt (1,5 linguri);

– 1 linguriță de coajă de portocală;

– 3-4 mere dulci.

*Forma noastră de copt are diametrul de 20 cm.

MOD DE PREPARARE:

1. Spargeți ouăle într-un bol adânc. Bateți-le cu sarea, zahărul tos și cel vanilat, până la omogenizare, folosind un tel. După aceasta, încorporați laptele și uleiul vegetal.

2. Cerneți praful de copt și făina direct în bol. Amestecați aluatul cu telul, având grijă să nu rămână cocoloașe. După aceasta, adăugați coaja de portocală și mai amestecați puțin.

3. Curățați merele de coajă și cotoare și tăiați-le în formă de feliuțe subțiri. Amestecați-le cu aluatul. Dacă doriți, le puteți stropi cu un pic de suc de lămâie înainte de aceasta.

4. Tapetați baza formei cu hârtie de copt și ungeți-i pereții cu unt moale. Turnați aluatul obținut în ea și distribuiți-l uniform.

5. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 50-55 minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6. Scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei. După aceasta, presărați-o cu zahăr pudră, porționați-o și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!