4 metode simple de reînnoire a încălțămintei vechi. Va arăta ca nouă!

La un moment dat chiar și încălțămintea calitativă își pierde aspectul atrăgător și se roade. Există multe metode de prelungire a vieții ghetelor preferate, dar astăzi vă vom povesti despre cum să oferiți încălțărilor aspectul lor inițial (așa cum era atunci când le-ați cumpărat).

1. VOPSELELE ACRILICE

Dacă au apărut zgârieturi sau rosături pe tocuri sau în alt loc compact, atunci vopselele acrilice vă pot ajuta să mascați destul de bine aceste neajunsuri. Metoda este simplă: ștergeți încălțămintea cu soluție de acetonă. După ce acetona se va usca, aplicați un strat dens de vopsea pe zgârietură, Important: alegeți vopseaua acrilică pentru țesături, corespunzătoare culorii încălțămintei dumneavoastră! Lăsați vopseaua să se usuce. Apoi îndepărtați surplusul.

2. CEARA

Cel mai bine ar fi ca produsul să conțină ceară naturală de albine. În acest caz rezultatul se va menține mai îndelung.

Trebuie să spălați foarte bine încălțămintea cu o perie, ca să nu rămână murdărie. După ce se va usca, aplicați un strat dens de ceară pe toată suprafața ei. Peste 15 minute îndepărtați ceara și repetați procedura încă de 2 ori.

3. ULEIUL DE MĂSLINE

Aplicați uleiul de măsline pe încălțămintea curată și puneți-o deoparte până îl va absorbi complet. Apoi aplicați încă un strat de ulei pe ea. Atenție: dacă încălțările prezintă rosături, după ce veți aplica uleiul, înveliți-le într-o pânză caldă și umedă, după care acoperiți-le cu încă o pânză călduroasă. Puneți-le deoparte pentru 10 minute.

4. OȚETUL

Urmele de săruri pot fi îndepărtate cu ajutorul soluției apoase de oțet (o lingură de oțet la un pahar de apă caldă). Înmuiați o cârpă sau o perie în soluție și ștergeți foarte bine încălțămintea.

Spor la treabă!