5 metode cum puteți îndepărta urmele lipicioase de bandă adezivă de pe orice suprafață!

Banda adezivă este unul dintre cele mai populare materiale de ambalaj. Din păcate, toți cei care l-au folosit cel puțin o dată cunosc foarte bine urmele pe care le lasă pe suprafețele dure.

Dacă nu scăpați de ele imediat (ceea ce este foarte problematic), în timp pe ele se va acumula praf și murdărie.

Iată 5 trucuri la care puteți apela pentru a facilita procesul de curățare.

1.Îndepărtați banda adezivă cu bandă adezivă

Pe suprafețele cu urme de bandă adezivă lipiți o altă bandă adezivă și o scoateți rapid. Foarte des această modalitate ajută și urmele se îndepărtează din prima încercare. Această metodă funcționează cel mai bine când sunt urme puține, care rămân pe o suprafață din plastic.

2.Dizolvați urmele cu ulei

Aproape orice ulei vegetal, indiferent dacă este esențial, de măsline, din farmacie sau de floarea-soarelui, fac față problemei urmelor lipicioase.

Această metodă se potrivește oricărei suprafețe. Zona murdară trebuie ștearsă cu ulei și lăsată pentru 10-15 minute. Singurul dezavantaj important al acestei metode este că trebuie să spălați locul curățat cu ulei.

3.Îndepărtați banda adezivă cu alcool etilic

Dacă banda adezivă a lăsat urme pe o suprafață vopsită sau din sticlă, atunci vă recomandăm să folosiți alcoolul etilic. Luați un bețișor pentru urechi, îl înmuiați în alcool și începeți să frecați locul murdar.

Alcoolul va dizolva imediat lipiciul. În unele cazuri, metoda poate fi utilizată pentru suprafețe din plastic.

4.Spălați cu soluție specială pentru geamuri

Compoziția multor soluții este perfectă pentru îndepărtarea adezivului. Substanțele conținute în astfel de detergenți, pătrund foarte bine în structura lui și facilitează ștergerea ulterioară.

Singurul dezavantaj este că nu orice soluție poate face acest lucru și este imposibil să aflați despre asta citind ambalajul.

5.Folosiți soluție de curățat lanțurile de motocicletă

Soluția de curățat lanțurile de motocicletă este cel mai “exotic”, dar și cel mai eficient mod de a scăpa de banda adezivă de pe majoritatea suprafețelor.

Însă să cumpărați soluția doar pentru acest scop nu este cea mai bună idee, deoarece aceste produse sunt destul de scumpe. Metoda se potrivește doar proprietarilor de motociclete.

Mult spor!