5 salate simple pentru iarnă: rețetele, pe care îndată le veți îndrăgi!

Gospodinelor dragi, în toiul sezonului de pregătire a conservelor pentru iarnă echipa noastră încearcă să vă bucure cât mai frecvent cu rețete neobișnuite și, ceea ce este foarte important, verificate de conserve de casă!

În acest articol am adunat 5 rețete noi și interesante de salate de legume pentru iarnă. Pentru orice gust! În timpul iernii apropiații dumneavoastră își vor aminti cu recunoștință efortul, pe care l-ați depus în bucătărie și acest lucru este de neprețuit.

1. SALATĂ DIN VARZĂ, CASTRAVEȚI ȘI ARDEI GRAȘI

Această salată seamănă cu un caleidoscop: este multicoloră și strălucitoare! Fiecare borcan reprezintă un tezaur de vitamine și microelemente. Are un gust incredibil de armonios și este foarte crocantă.

Ingrediente:

-2 kg de varză;

-500 g de ceapă;

-500 g de castraveți;

-500 g de ardei grași;

-10 căței de usturoi;

-o legătură de pătrunjel.

Pentru marinadă:

-un pahar de ulei de floarea-soarelui;

-150 ml de oțet 9%;

-2 linguri de sare;

-½ pahar de zahăr (100 g).

Mod de preparare:

1.Spălați și curățați legumele. Tocați mărunt varza. Tăiați ceapa în semiluni, ardeii grași — în fâșii, iar castraveții — în cerculețe. Mărunțiți pătrunjelul și usturoiul curățat. Puneți toate legumele într-un lighean adânc.

2.Combinați toate ingredientele marinadei într-un vas separat. Turnați marinada obținută peste legume și lăsați-le să se pătrundă pe parcursul a 2 ore.

3.Transferați legumele marinate în borcane sterilizate și uscate. Sterilizați viitoarele conserve timp de 20 minute, după care închideți-le ermetic, întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le într-o pătură călduroasă până se vor răci complet.

2. SALATA „GRĂDINA ÎN BORCANE”

O conservă apetisantă, bogată în vitamine. Are un gust armonios și este universală!

Ingrediente:

-2 kg de ardei grași (pot fi multicolori);

-2 kg de roșii;

-1 kg de castraveți;

-1 kg de morcovi;

-1 kg de conopidă;

-1 kg de ceapă;

-10 căței de usturoi.

Pentru marinadă:

-5 foi de dafin;

-10 boabe de piper negru;

-un pahar de ulei de floarea-soarelui (250 ml);

-2 pahare de oțet 9% (500 ml);

-2 pahare de zahăr (400 g);

-6 linguri de sare.

Mod de preparare:

1.Spălați și curățați toate legumele. Tăiați ardeii, roșiile, castraveții și ceapa în bucățele. Dați morcovii prin răzătoare. Mărunțiți usturoiul. Puneți-le într-un lighean adânc.

2.Divizați conopida în buchețele și opăriți-o în apă clocotindă pe parcursul a 3 minute, după care transferați-o într-o strecurătoare și adăugați-o în bolul cu celelalte legume.

3.Presărați legumele cu 2 linguri de sare. Amestecați-le și puneți-le deoparte pentru 60 minute.

4.Amestecați ingredientele necesare pentru prepararea marinadei (sarea, care a rămas) într-un vas separat. Puneți compoziția obținută pe foc și dați-o în clocot. Turnați marinada fierbinte peste legume.

5.Puneți ligheanul cu legumele pe foc și fierbeți-le timp de 5-7 minute din momentul clocotirii. Transferați salata fierbinte în borcane sterilizate. Închideți-le ermetic, întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

3. SALATĂ DE FASOLE VERDE CU MORCOV

Tocănițele și garniturile de fasole verde sunt deosebit de gustoase. Încercați și această salată!

Ingrediente:

-4 kg de fasole verde;

-2 kg de morcovi.

Pentru marinadă:

-2 pahare de ulei de floarea-soarelui (500 ml);

-2 linguri de esență de oțet 70%;

-o lingură de zahăr;

-o linguriță de piper negru măcinat;

-3 linguri de sare.

Mod de preparare:

1.Tăiați păstăile de fasole în bucăți potrivite (în direcție transversală).

2.Dați morcovii printr-o răzătoare specială, astfel încât să-i divizați în fâșii lungi și subțiri.

3.Puneți fasolea verde și morcovii într-o cratiță. Adăugați sarea, piperul negru măcinat, zahărul și uleiul de floarea-soarelui. Amestecați salata și puneți-o pe foc. Aduceți-o până la punctul de fierbere și, amestecând periodic, fierbeți-o timp de 40 minute pe foc mic.

4.Adăugați esența de oțet în salată. Amestecați-o și transferați-o îndată în borcane sterilizate.

5.Închideți ermetic borcanele. Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le într-o pătură călduroasă până se vor răci complet.

4. SALATĂ DE CASTRAVEȚI ȘI ROȘII ÎN PROPRIUL LOR SUC

Este o rețetă clasică, pe care nu o putem privi cu indiferență. Două legume văratice preferate într-un singur borcan: o gustare de lux!

Ingrediente:

-1 kg de roșii;

-1 kg de castraveți;

-500 g de ardei grași;

-500 g de ceapă;

-10 căței de usturoi;

-3 linguri de oțet 9%;

-10 boabe de piper negru;

-1.5 linguri de sare.

Mod de preparare:

1.Curățați ceapa și ardeii. Tăiați ceapa în semiluni subțiri, iar ardeii grași — în fâșii.

2.Tăiați roșiile și castraveții în rondele.

3.Puneți legumele într-un lighean. Sărați-le și puneți-le deoparte pentru 30 minute, ca să-și elibereze sucul.

4.Turnați uleiul de floarea-soarelui și oțetul peste legume. Amestecați.

5.Sterilizați borcanele. Puneți câte 2-3 boabe de piper negru și 2 căței de usturoi în ele. Așezați compact salata în borcanele respective și turnați sucul de legume peste ea.

6.Acoperiți borcanele cu capace și sterilizați-le: borcanele de 500 ml — timp de 20 minute și cele de 1 litru — timp de 25 minute din momentul clocotirii.

7.Apoi închideți-le ermetic, întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

5. SALATĂ DE VINETE ȘI ROȘII

O gustare excelentă pentru orice fel de carne. Se potrivește și cu garniturile de cereale servite în perioadele de post. Serviți salata cu rondele de ceapă proaspătă: are un gust intens și este foarte aromată!

Ingrediente:

-2 kg de vinete;

-1 kg de roșii;

-3-4 căței de usturoi;

-un ardei iute;

-2 linguri de oțet 9%;

-2 linguri de zahăr;

-2 linguri de sare.

Mod de preparare:

1.Spălați vinetele și tăiați-le în bucățele. Presărați-le cu o lingură de sare și puneți-le deoparte pentru 20-30 minute. Spălați-le sub jetul de apă rece și uscați-le pe prosoape de hârtie. Prăjiți-le în ulei pe parcursul a 7-10 minute.

2.Tăiați roșiile în feliuțe.

3.Mărunțiți usturoiul și ardeiul iute.

4.Amestecați vinetele fierbinți cu roșiile, ardeiul iute și usturoiul. Adăugați sarea rămasă, zahărul și oțetul. Amestecați.

5.Transferați salata în borcane sterilizate. Sterilizați-le timp de 15-20 minute din momentul clocotirii apei, în funcție de volumul lor. Închideți-le ermetic, întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le într-o pătură călduroasă până se vor răci complet.

Iar voi ați deschis deja sezonul de pregătire a conservelor? Așteptăm poze cu conservele voastre în secțiunea de comentarii de pe Facebook! Sperăm că veți distribui acest articol prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!