6 lucruri, pe care trebuie să le cunoașteți, dacă doriți să cultivați bujori!

1. PLANTAȚI BUJORII ÎN LOCURI ÎNSORITE.

Bujorii iubesc să fie plantați în locuri foarte însorite. Ei prosperă atunci când primesc minim 6-8 ore de lumină solară directă în fiecare zi. În regiunile, în care temperaturile diurne ating valori extrem de înalte, cel mai bine ar fi ca bujorii să fie plantați în locurile însorite în timpul dimineții și puțin umbrite la amiază — perioada cea mai fierbinte a zilei.

2. NU ÎNGROPAȚI RĂDĂCINILE LOR PREA ADÂNC.

O greșeală frecventă, pe care o săvârșesc mulți grădinari amatori, când plantează tufele de bujori, este îngroparea lor prea adâncă în sol. Bujorii înfloresc, când vârfurile/mugurii activi se află sub aproximativ 2.5 cm de sol. Dacă-i veți introduce mai adânc, este posibil ca plantele dumneavoastră să nu mai înflorească.

3. SOLUL BINE DRENAT

În timpul sezonului de creștere activă bujorii sunt destul de toleranți la varietatea solurilor. Ei pot suporta solurile calcaroase sau argiloase, dacă acestea sunt bine drenate și nu absorb prea multă apă. În timpul iernii aceste plante nu iubesc să aibă rădăcinile ude, îmbibate cu apă.

4. SEPARAȚI-I O DATĂ LA CÂȚIVA ANI.

O dată cu trecerea timpului (în aproximativ 3-4 ani) bujorii vor crește foarte mult și vor începe să se grupeze ajungând să fie înghesuiți. Ei vor începe să concureze pentru resursele din sol și înflorirea lor se va reduce. Când va sosi toamna, cel mai bine ar fi să dezgropați plantele, să le divizați cu grijă în grupuri mai mici și să le replantați.

 

5. MULCIȚI SOLUL ÎN TIMPUL IERNII, CA SĂ-I IZOLAȚI.

În zonele înzăpezite în timpul iernii zăpada va izola plantele, apărându-le de frigurile cumplite. Iar dacă locuiți într-o zonă, în care zăpada nu cade, cel mai bine ar fi să acoperiți plantele cu un strat de 7.5-10 cm de mulci, ca să le protejați în timpul sezonului rece.

6. FERTILIZAȚI BUJORII DE 2 ORI PE AN.

Ca să obțineți o înflorire abundentă, este important să vă asigurați că bujorii dumneavoastră sunt bine hrăniți. Fertilizați-i la începutul sezonului de creștere, după care și la mijlocul lui cu un îngrășământ sărac în azot. Îngrășămintele bogate în azot vor stimula creșterea tufelor în locul înfloririi lor.

Spor la grădinărit!

New