Șapte trucuri neașteptate și utile la mașina de cusut, pe care ați putea să nu le cunoașteți!

Probabil, croitoresele cu experiență și toți amatorii de croitorie sunt deja cunoscuți cu unele trucuri, însă pentru începători această informație cu siguranță va fi foarte utilă. Aceste sfaturi vor fi utile în orice caz și le veți putea aplica în timp ce coaseți.

Truc nr.1

Dacă vă place să reparați haine sau să brodați, iar mașina dumneavoastră de cusut nu are un sistem de coborâre a dinților transportorului, puteți rezolva această problemă singuri.

Pentru aceasta, luați 2 șaibe cu grosimea mai mare decât se înalță dinții transportorului. Deșurubați placa acului în locul unde se află șuruburile, puneți șaibele și fixați-o înapoi. Acum, dinții transportorului nu se ridică deasupra plăcii.

Truc nr.2

Dacă mașina dumneavoastră de cusut se pornește brusc atunci când apăsați lin, trebuie să dezasamblați pedala. Acest lucru nu este greu de făcut. Găsiți piesa responsabilă de viteză. Rotiți mecanismul lateral în sensul acelor de ceasornic și verificați dacă vă convine noua viteză.

Truc nr.3

Dacă mașina dumneavoastră de cusut nu este dotată cu un tăietor lateral de fir și nu aveți o foarfecă la îndemână, această problemă se rezolvă foarte simplu. În 99% din cazuri, mașina are o astfel de tăietură. Cu aceasta, puteți tăia ușor firul.

Truc nr.4

Dacă mașina dumneavoastră de cusut înfășoară prea mult sau prea puțin fir, pur și simplu reglați mosorul.

Truc nr.5

Dacă la mașina dumneavoastră de cusut nu se mai ajustează tensiunea firului inferior, este necesar să deșurubați șurubul de reglare și să scoateți complet placa – posibil că sub ea s-a adunat murdărie.

Truc nr.6

Dacă doriți să ajustați tensiunea firului inferior până la setările din fabrică sau aproape, iar la îndemână nu aveți nici un dispozitiv de măsurare, nu este atât de dificil să rezolvați această problemă. Tăiați firul, îl introduceți în suveică și îl întindeți, înfășurați-l puțin pe deget. Măsurați 20 cm și aruncați suveica sub propria greutate. Firul va aluneca încă 4 cm, pentru un total de 24 cm – tensiunea corectă a firului.

Truc nr.7

Dacă ați ales poziția centrală a acului pe o linie dreaptă și acul în raport cu gaura nu este în mijloc, atunci îl puteți ajusta singuri. Scoateți capacul lateral. Aici se ascunde regulatorul. Slăbiți-l. După aceea puteți muta acul. Setați poziția centrală și fixați.

Mult spor!