8 orașe, unde puteți cumpăra o casă la prețul unei felii de pizza!

Iată orașele din întreaga lume, unde puteți primi o casă pe bănuți sau chiar gratuit.

1.Sambuca, Italia

Fără îndoială, Italia a fost țara care a făcut furori pe piața imobiliară, oferind un număr considerabil de case pitorești la preț de doar 1 euro. Casele sunt situate în diferite sate și regiuni ale țării, cu o densitate scăzută a populației. De ofertă au profitat deja o mulțime de tineri din întreaga lume.

Sambuca este unul dintre numeroasele sate italiene, unde încă mai sunt case libere la preț de 1 euro. Cu toate acestea, trebuie de menționat că orice proprietar nou al casei este obligat să o restaureze timp de 3 ani. Și, apropo, trebuie să investească cel puțin 15 000 de euro pentru renovare.

2.Roubaix, Franța

Dacă vă ademenește tot ce este franțuzesc, atunci orășelul Roubaix din nordul Franței, cu siguranță, vă va fi pe plac. Acest oraș, situat la hotarul cu Belgia, este stabil din punct de vedere economic și continuă să se dezvolte.

Autoritățile locale doresc doar să populeze zonele de lucru ale orașului și să le ofere un aspect atrăgător datorită locuitorilor.

În acest oraș, puteți cumpăra o căsuță din zona de lucru la preț de doar 1 euro. Însă, cumpărătorul se angajează să locuiască în casă timp de cel puțin 5 ani și, de asemenea, să investească toată energia și resursele sale în transformarea imobilului abandonat.

3.Tokyo, Japonia

Chiar și o țară cu problema suprapopulării poate suferi de multitudinea de case goale. Locuitorii din Tokyo sunt gata să împartă casele pentru o sumă simbolică sau gratuit, doar că japonezii nu au nevoie de ele.

Acest lucru se întâmplă din cauza superstițiilor japonezilor: toate casele în care s-a întâmplat cândva vreo nenorocire sau crimă sunt considerate a fi blestemate și că aduc ghinion.

Această părere este populară în toată Japonia, iată de ce Tokyo nu este singurul oraș japonez în care puteți cumpăra o casă foarte ieftin.

Japonezii au creat chiar o piață specială online de imobil abandonat, numită Akiya. Aici puteți deveni proprietarul unei case gratuit sau pentru o sumă simbolică.

4.Okutama, Japonia

Piața caselor abandonate din Japonia le oferă amatorilor naturii și liniștii oportunitatea de a se stabili în Okutama. Acesta este unul dintre multele orașe-fantome din Japonia, dar peisajele uimitoare fac acest oraș foarte special.

Observând interesul tinerilor față de acest loc retras, autoritățile au venit cu un program special pentru popularea caselor și au introdus noi cerințe pentru cumpărători.

Doar familiile în care adulții au vârsta de cel mult 43 de ani se pot stabili aici cu traiul. Și încă un mic detaliu: pentru ca casa să vă aparțină în totalitate, trebuie să trăiți în ea cel puțin 22 de ani.

5.Buffalo, Statele Unite ale Americii

Autoritățile din orașul american Buffalo propun tuturor doritorilor să-și cumpere imobil la preț de 1 dolar, în cadrul unui program special ”Urban Homestead Program”. Astfel de programe sunt frecvente în Statele Unite, mai ales atunci când vine vorba de repartizarea terenurilor nepopulate.

Tot ce se cere de la dumneavoastră este să fiți un locuitor al orașului care respectă legea, să trăiți în casa nouă timp de cel puțin 3 ani și să investiți în reparația acesteia. Astfel, autoritățile înnobilează orașul, fără a cheltui pe demolarea clădirilor și renovarea lor.

6.Detroit, Statele Unite ale Americii

Patria rapperului Eminem se confruntă cu un declin economic de lungă durată: șomaj, faliment, criminalitate etc. Iată de ce, puține persoane utilizează această opțiune de achiziționare a bunurilor imobile ieftine.

Locuitorii din Detroit și-au pierdut demult speranța la refacerea orașului, care a fost cândva puternic, așa că sunt gata să ofere casele abandonate pentru bănuți.

Problema este că nimeni, cu excepția vagabonzilor, nu are nevoie de aceste case. În plus, uneori și alte state americane oferă case și terenuri practic gratis.

7.Liverpool, Marea Britanie

Problema caselor nelocuite există și în unele orașe din Marea Britanie. În ciuda dezvoltării rapide a țării, tot mai mulți locuitori se mută în capitală, pentru o carieră de succes.

Potrivit statisticii, în Marea Britanie, 200 de mii de case rămân nelocuite timp de cel puțin 6 luni pe an. Majoritatea acestor case au fost abandonate de clasa muncitoare în perioade de șomaj acut în anii 1970, 1980 și 1990.

Guvernul încearcă să populeze periferia orașului Liverpool, vânzând casele abandonate cu 1 liră sterlină.

Cu toate acestea, regulile de cumpărare a caselor sunt destul de stricte. Dacă doriți să cumpărați o astfel de casă, aceasta ar trebui să fie prima dumneavoastră tranzacție de achiziție a unui imobil.

De asemenea, trebuie să fiți rezident al orașului, să locuiți în noua casă cel puțin 5 ani și să renovați casa în conformitate cu standardele orașului.

8.Candela, Italia

Dacă nu sunteți siguri, merită oare să achitați 1 euro pentru casă sau să o procurați gratuit, trebuie să știți: autoritățile orașului Candela sunt de acord să vă plătească 2 000 de euro ca să vă mutați cu traiul aici.

Guvernul a mers la acest pas disperat, doar pentru ca orașul, cândva prosper, să nu dispară complet.

În 1990 aici locuiau 8 000 de persoane, iar în 2019 au rămas doar 2 700. Un număr mare de locuitori ai orașului au emigrat în căutarea unor oportunități mai avantajoase.

În consecință, orașul a încetat să se dezvolte din punct de vedere economic, iar rata șomajului a crescut. Autoritățile cred că există posibilitatea de a readuce orașului fosta sa glorie.

Ca să primiți acești bani, dumneavoastră trebuie să deveniți rezident permanent al orașului și să aveți un venit de cel puțin 7 500 euro/an. Dacă vă mutați singur, vi se vor plăti 800 euro, iar dacă cu întreaga familie veți primi 2 000 euro.

Care din aceste variante v-a plăcut cel mai mult? Așteptăm răspunsurile în comentarii.