9 greșeli din prepararea frigăruilor, pe care le săvârșesc chiar și bucătarii experimentați!

Calitatea frigăruilor este influențată de numeroși factori: marinada, tipul de carne etc. Dar toate acestea depind de gustul fiecăruia. În acest articol vă vom povesti regulile generale, pe care trebuie să le respectați, ca să nu stricați frigăruile în timpul procesului de preparare.

Echipa noastră vă va povesti ce trebuie să faceți pentru ca frigăruile dumneavoastră să fie suculente și delicioase.

1. ÎNFIGEREA COMPACTĂ A BUCĂȚILOR DE CARNE

Mulți înfig compact carnea pe frigări și acestea arată ca un kebab din carne tocată. Dar pentru ca fiecare bucățică de carne să se frigă bine, pe toate părțile, trebuie să rămână un spațiu de aproximativ 5 mm între ele. Dacă o veți înfige compact pe frigare, carnea nu se va prăji în locurile de joncțiune.

2. TĂIEREA BUCĂȚILOR DE CARNE DE DIFERITE DIMENSIUNI

Este evident faptul că bucățile de diferite dimensiuni au nevoie de timp diferit de prăjire. Și totuși există oameni, care uită de acest lucru și înfig bucăți diferite pe aceeași frigare. Se recomandă tăierea cărnii în bucăți de 2.5-4 cm. Dacă ele vor fi mai mici, carnea va ieși uscată. Iar dacă vor fi mai mari, se vor prăji insuficient în mijloc.

Când verificați gradul de preparare a bucăților de carne, înțepându-le iar și iar, ele își pierd suculența. Carnea tăiată corect vă va scăpa de necesitatea de verificare a fiecărei bucățele.

3. ADĂUGAREA LEGUMELOR PE FRIGĂRI

Este un obicei ciudat, al cărui origine rămâne un mister. Este evident faptul că legumele se gătesc mai repede decât carnea. În timpul prăjirii nu veți reuși să scoateți legumele de pe frigări și, cel mai probabil, ele vor arde lăsând un miros neplăcut, care va pătrunde în carne. Dacă chiar doriți să pregătiți legumele pe cărbuni, folosiți frigări separate pentru ele. Cel mai bine ar fi să le gătiți după prepararea felului principal de mâncare, când focul va fi mai mic.

4. FOLOSIREA LICHIDULUI PENTRU APRINSUL FOCULUI

Cei care vor să economisească timpul, folosesc lichidul pentru aprinsul focului. Dar sarcina principală nu este obținerea unui foc intens, ci a unuia stabil: astfel cărbunii vor menține jarul o perioadă mai lungă. De asemenea, dacă veți folosi asemenea lichid, mâncarea dumneavoastră va fi asezonată cu un miros neplăcut.

5. FOLOSIREA SCÂNDURILOR PUTREDE ÎN LOCUL LEMNELOR BUNE SAU CĂRBUNILOR

Mulți oameni folosesc tot ce au la îndemână — scândurile vechi de pe gard, crengi putrede etc. — în locul cărbunilor și lemnelor calitative. Dar calitatea lemnelor nu va influența doar timpul de menținerea a jarului, ci și gustul frigăruilor dumneavoastră. Ca să obțineți arderea uniformă a cărbunilor, folosiți lemne uscate, de aceeași dimensiune, provenite din copaci cu frunze. Dacă folosiți cărbuni cumpărați, aprindeți-i cu ajutorul așchiilor sau hârtiei.

6. STROPIREA CĂRBUNILOR ÎN CAZUL REAPRINDERII LOR

În primul rând, din cauza acestui fapt, se reduce jarul cărbunilor, pentru care ați respectat regulile enumerate mai sus. În al doilea rând, dacă apa rece ajunge pe bucățile de carne, riscați ca frigăruile să nu se prăjească uniform. De asemenea, trebuie să vă abțineți de la stropirea cărnii cu marinada rece.

Ce ar fi mai bine să faceți?

-Dacă s-au aprins cărbunii, dați frigările sau grătarul la o parte și amestecați-i cu cârligul sau bățul.

-Dacă doriți să stropiți carnea cu marinadă, aduceți marinada până la punctul de fierbere, ca să evitați carbonizarea cărnii.

7. PRĂJIREA PE FOC ACTIV

Mulți dintre noi sunt familiarizați cu imaginea: drumețiile, focul, crenvurștii sau cârnăciorii înfipți pe rămurele. Și toți ținem minte că mezelurile se acoperă cu crustă întunecată. Este, bineînțeles, romantic. Dar, spre deosebire de carnea crudă, mezelurile sunt deja gata pentru consum. Dacă veți prăji frigăruile pe foc deschis, carnea se va înnegri repede și se va transforma în cărbuni cu centrul crud.

8. PRĂJIREA PE CĂRBUNI NEPREGĂTIȚI

Este o regulă simplă, pe care trebuie să o rețineți pentru totdeauna: cărbunii bine încinși se acoperă cu o peliculă de cenușă, prin care se vede mijlocul încins. De asemenea, ei dau un sunet ușor metalic. Când cărbunii vor însuri și vor deveni melodioși, este momentul de începere a prăjirii cărnii.

9. SECȚIONAREA BUCĂȚILOR DE CARNE PENTRU VERIFICAREA GRADULUI DE PREPARARE

Dacă nu puteți determina ochiometric gradul de prăjire a cărnii, puteți să secționați o bucățică — pe cea mai dură. Dar țineți minte că prin această metodă veți lipsi carnea de suculență. În niciun caz nu secționați fiecare bucățică de pe frigare. Timpul de preparare depinde de carnea, pe care o folosiți. Dacă veți respecta regulile precedente, aspectul exterior va fi suficient pentru a înțelege dacă frigăruile sunt sau nu sunt gata.

Spor la gătit!