9 greșeli frecvente în prepararea frigăruilor, pe care le săvârșesc chiar și bucătarii experimentați!

Calitatea frigăruilor este influențată de mulți factori: marinada, tipul de carne. Însă aceste aspecte depind de gustul fiecăruia.

În acest articol vă vom povesti regulile generale, pe care ar trebui să le respectați, ca să nu stricați frigăruile în timpul procesului de preparare.

Echipa noastră vă va relata ce trebuie să faceți, ca să obțineți frigărui suculente și delicioase.

1. ÎNFIGEREA COMPACTĂ A BUCĂȚELELOR DE CARNE

Multe persoane înfig foarte compact carnea pe frigări, creând aspectul unui kebap din carne tocată. Pentru ca fiecare bucățică de carne să se prăjească bine pe toate părțile, trebuie să lăsați spații de aproximativ 5 mm între ele.

Dacă acestea sunt înghesuite, locurile de joncțiune rămân crude.

2. TĂIEREA CĂRNII ÎN BUCĂȚI DE DIFERITE DIMENSIUNI

Evident, bucățile de diferite dimensiuni necesită diverse timpuri de preparare. Și, totuși, există oameni, care uită de această regulă și înfig bucățele inegale de carne pe frigări. Vă recomandăm să tăiați carnea în bucățele de 3.5-4 cm.

Dacă ele vor fi mai mici, carnea va ieși uscată. Dacă vor fi mai mari, se vor prepara rău în centru.

Când măsurați bucățelele, înfigându-le iar și iar, carnea își pierde sucul. Tăierea ei corectă vă va ajuta să evitați organizarea „măsurătorilor” pentru fiecare bucată.

3. ADĂUGAREA LEGUMELOR PE FRIGĂRI

Este un obicei ciudat, a cărui origine rămâne un mister. Evident, legumele se prepară mai repede decât carnea. În timpul prăjirii nu veți reuși să scoateți legumele de pe frigări și cel mai probabil ele se vor arde, lăsând un miros neplăcut, pe care carnea îl va absorbi.

Dacă chiar doriți să pregătiți legume pe cărbuni, folosiți frigări separate pentru ele. Cel mai bine ar fi să realizați acest lucru după pregătirea felului principal de mâncare, când jăraticul nu va mai fi atât de fierbinte.

4. FOLOSIREA LICHIDULUI PENTRU AȚÂȚAREA FOCULUI

Persoanele, care doresc să economisească timpul, folosesc lichide speciale pentru ațâțarea focului. Dar, de fapt, sarcina principală constă în obținerea unui foc stabil, nu intens, astfel încât cărbunii să mențină cât mai mult căldura.

Pe lângă aceasta, dacă veți folosi aceste lichide, mâncarea dumneavoastră va fi asezonată cu un miros neplăcut.

5. FOLOSIREA SCÂNDURILOR PUTREZITE ÎN LOCUL BUȘTENILOR SAU CĂRBUNILOR CALITATIVI

Multe persoane înlocuiesc cărbunii sau buștenii cu scândurile vechi de la garduri sau ramuri putrezite — tot ce este la îndemână. Însă calitatea lemnelor nu influențează doar timpul de menținere a jăraticului, ci și gustul frigăruilor.

Ca să asigurați arderea uniformă, folosiți lemne uscate, egale, din copaci frunzoși. Dacă utilizați cărbuni din comerț, ațâțați-i cu ajutorul așchiilor de lemn sau hârtiei.

6. UDAREA CĂRBUNILOR ÎN CAZ DE ARDERE PREA INTENSĂ

În primul rând, această acțiune va reduce fierbințeala jăraticului, de dragul căreia ați respectat regulile enumerate anterior. În al doilea rând, dacă apa rece ajunge pe bucățile de carne, există riscul ca acestea să se prăjească neuniform.

De asemenea, ar trebui să vă abțineți și de la asezonarea cărnii cu marinadă rece.

Cum ar fi bine să procedați:

-În cazul, în care cărbunii s-au aprins, dați frigările sau grătarul la o parte și amestecați-i cu ajutorul vătraiului sau al unui băț.

-Dacă doriți să stropiți carnea cu marinadă, ca să nu se carbonizeze, aduceți marinada până la temperatura de fierbere.

7. PRĂJIREA PE FOC INTENS

Mulți oameni au văzut asemenea priveliști: camping-ul, focul, crenvurștii sau cârnații pe rămurele. Și toți țin minte că mezelurile se acoperă cu crustă întunecată. Într-adevăr, aceste lucruri sunt romantice. Dar, spre deosebire de carnea crudă, mezelurile pot fi consumate ca atare.

Dacă veți prăji frigăruile pe foc intens, ele se vor înnegri și se vor transforma în „cărbuni” cu mijlocul crud.

8. PRĂJIREA PE CĂRBUNI NEPREGĂTIȚI

O regulă simplă, pe care trebuie să o rețineți pentru totdeauna: cărbunii bine încinși se acoperă cu un strat de cenușă, prin care se vede mijlocul încins.

De asemenea, ei creează un ușor sunet metalic. Când cărbunii vor deveni cenușii și melodioși, trebuie să începeți coacerea frigăruilor.

9. CRESTAREA BUCĂȚILOR DE CARNE PENTRU VERIFICAREA GRADULUI DE PREPARARE

Dacă nu puteți să determinați ochiometric gradul de preparare a cărnii, puteți să crestați cea mai densă bucățică.

Însă țineți minte că acesta este cel mai sigur mod de înlăturare a suculenței cărnii. În niciun caz nu tăiați fiecare bucățică de carne de pe frigare.

Timpul de preparare depinde de tipul de carne, pe care îl folosiți.

Și dacă ați respectat și regulile precedente, aspectul exterior va fi suficient pentru determinarea cărnii preparate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!