9 produse pe care nu le-am spălat corect până acum!

Toți cei, care au grijă de propria sănătate, știu cât de important este să spele bine produsele după cumpărare. S-ar părea că nu există nimic mai ușor, tot ce trebuie de făcut este să porniți robinetul și să puneți produsul sub jetul de apă. Dar și acest proces simplu are nuanțe și dificultăți.

Noi am adunat câteva produse obișnuite, pe care mulți dintre noi nu le tratează corespunzător.

1.Legume congelate

Legumele congelate în pungi colorate ușurează mult viața persoanelor ce muncesc: se pun direct în cratiță și se fierb imediat. Dar și aici este un secret. Înainte de congelare legumele sunt pregătite, inclusiv sunt prelucrate cu apă, furnizată sub presiune ridicată.

Iată de ce, multe persoane nu spală legumele congelate înainte de utilizare și e în regulă, dacă urmează să le gătiți la temperaturi înalte.

Totuși, dacă preferați legumele al dente, atunci e nevoie să le spălați bine și să le gătiți exact ca pe cele proaspete, în special dacă le-ați congelat personal sau au fost cumpărate fără ambalaj. În acest caz, legumele au fost deschise pentru bacterii și mâini străine.

2.Orez

Toate tipurile de orez trebuie spălate de 3-4 ori înainte de gătire, în special cel cu bob lung. Și problema nu este praful sau altă murdărie, ci amidonul, care se află la suprafața boabelor.

Anume din cauza lui boabele de orez pregătit se lipesc, formând un terci vâscos, care nu arată deloc apetisant, în timp ce orezul spălat se pregătește bob cu bob.

De asemenea, trebuie să spălați și alte cereale ce conțin amidon, de porumb sau de grâu, de câteva ori, până apa devine transparentă.

3.Midii și stridii

Orice fructe de mare în cochilii trebuie spălate bine, chiar dacă le-ați cumpărat înghețate. Nisipul și algele din apă se pot acumula în cochilii.

Murdăria iese la suprafață în timpul gătitului și vă pot completa mâncarea, iar dumneavoastră cu siguranță nu aveți nevoie de astfel de “condimente”.

4.Lapte și produse lactate

Cutiile sau sticlele cu lapte, iaurt de băut sau alte produse lichide, de asemenea, trebuie spălate înainte de a fi deschise. Laptele de pe rafturile magazinelor este accesibil și altor cumpărători, care i-au cutiile în mână, căutând termenul de valabilitate sau cutia care le place mai mult.

Apoi ambalajul stă pe banda rulantă la casa de marcat, care este departe de a fi ideală. Atunci când deschidem cutia sau sticla, intrarea de la suprafață este liberă pentru bacterii, iată de ce trebuie spălate bine înainte de a le deschide.

5.Pește

Peștele crud nu trebuie spălat, numai dacă nu intenționați să-l mâncați așa, fără să-l preprați termic. În timpul pregătirii, toate bacteriile din file sunt distruse sub influența temperaturii, pe când în timpul spălării se pot deplasa pe orice suprafețe din bucătărie. După ce tranșați peștele, trebuie neapărat să spălați bine mâinile, tocătorul și cuțitul.

6.Varză

Conopidă, broccoli, roșie sau albă – orice fel de varză trebuie spălată foarte bine. În cazul conopidei și a broccoliului, e nevoie să le desfaceți mai întâi buchețele, după care să clătiți fiecare bucată separat.

Cu varza roșie și albă e și mai interesant. În primul rând, atunci când le spălați este necesar să îndoiți 2-3 straturi superioare de foi, deoarece acolo se pot ascunde praful și nisipul.

Efectele bacteriilor sau a insectelor pot fi înlăturate cu apă și oțet. Puneți varza în apă cu oțet pentru câteva minute, apoi o mai clătiți o dată cu apă simplă și leguma va fi absolut curată.

7.Băuturi răcoritoare doză

E foarte plăcut să beți o doză de apă carbogazoasă sau suc, în special în zilele toride de vară: recipientul metalic facilitează răcirea băuturii, ceea ce o face și mai gustoasă.

Cu toate acestea, nu vă grăbiți să atingeți doza de buze: băuturile sunt adesea livrate la magazin în mașini prăfuite, iar pe raft sunt accesibile oricui.

Dacă este posibil, spălați capacul sau întreg ambalajul, îl puteți șterge cu un șervețel sau cel mai bine este să turnați conținutul într-un pahar.

8.Frunze de salată

Iceberg, rucola sau frunzele de salată din grădină – toate aceste legume sunt foarte gustoase și sănătoase. Dar dacă cumpărați verdeața sub formă de căpățână sau tufă în ghiveci, este foarte important să o spălați bine.

Ca să scăpați de nisipul și pământul dintre frunze, trebuie să rupeți salata cu mâinile și să o înmuiați într-un vas cu apă rece vreme de câteva minute. Scoateți apoi frunzele din apă și așezați-le pe prosoape de hârtie, să se scurgă de lichid. Gata – salata poate fi consumată.

9.Mere

Cele mai curate vor fi fructele de sezon autohtone, care nu necesită tratament special pentru transportare, dar dacă totuși v-a venit pofta de mere când nu e sezonul, atunci cel mai important este să le spălați corect.

Studiile au arătat că dacă lăsați fructul în apă cu bicarbonat de sodiu timp de 12 minute, suprafața lor va fi curățată chiar și de pesticide. Aceste mere sunt absolut sigure.

Fiecare are propriile secrete de gătit sau tradiții culinare familiale. Împărtășiți-ne ce trucuri de curățare a produselor sau preparare a bucatelor cunoașteți?