9 trucuri, care vă vor ajuta să faceți o curățenie perfectă și să economisiți mult timp!

Curățenia este o activitate pentru cei puternici și cu trupul, și cu sufletul. Deseori, ca să facem ordine în casă, trebuie să ne rezervăm o întreagă zi și să depunem destul de mult efort.

Echipa noastră a selectat pentru dumneavoastră câteva șiretlicuri, care vă vor ajuta să faceți curățenie în toată casa și să economisiți mult timp!

ȘIRETLICURI CU MAȘINA DE SPĂLAT RUFE

Ca să curățați mașina de spălat rufe, nu aveți nevoie în mod obligatoriu de detergenți costisitori. Puteți utiliza banalul oțet de masă. Turnați-l în compartimentul pentru detergent și setați un program prelungit de spălare. După terminarea acestui ciclu de spălare mașina dumneavoastră pur și simplu va străluci.

Încă un truc, pe care puține persoane îl cunosc, se rezumă la faptul că efectul detergentului poate fi intensificat cu ajutorul aceluiași oțet. Dacă îl veți adăuga în detergent (aproximativ 1/3 din cantitatea folosită de detergent), efectul acestuia va fi amplificat. Acest lucru este îndeosebi vizibil după spălarea rufelor colorate.

Unele pânze sunt adevărați magneți pentru blana de pisică sau câine. Spălați asemenea haine cu oțet alb. Astfel blana nu se va mai lipi de pantalonii dumneavoastră.

CURĂȚAREA CERCEVELELOR GEAMURILOR

Spălarea cadrelor geamurilor durează întotdeauna foarte mult și necesită multă putere. De aceea, vă propunem un truc, care vă va ajuta să realizați această sarcină practic fără efort.

Presărați bicarbonat de sodiu în locurile greu accesibile (îndeosebi în colțuri). Apoi turnați puțin oțet, care va începe să formeze bule. Este un semn bun! Lăsați aceste substanțe să interacționeze pentru 10-15 minute. În acest interval de timp ele vor reuși să curățe murdăria uscată și rugina. După aceasta va fi suficient să ștergeți cercevelele cu prosoape de hârtie.

CURĂȚENIE IDEALĂ ÎN BAIE

Vreți să știți cum puteți curăța pereții din camera de baie, practic fără să depuneți efort? Foarte simplu!
Încălziți puțin oțet în cuptorul cu microunde (el trebuie să fie cald, dar să nu frigă). Combinați-l cu detergent lichid într-un pulverizator (1:1), fără să scuturați sticla. Este suficient să le amestecați cu mișcări lente. Pulverizați soluția obținută pe faianța din baia dumneavoastră și lăsați-o să acționeze timp de 30 minute. Apoi va fi suficient să o ștergeți cu buretele — rezultatul va fi mai bun decât cel obținut cu un detergent costisitor.

SPĂLAREA JUCĂRIILOR

Fiecare părinte este familiarizat cu asemenea imagini: jucăriile copiilor împrăștiate prin toată casa. Ele se tăvălesc pe podea și adună murdăria din fiecare colțișor. De aceea, din când în când trebuie să fie spălate. Ca să economisiți timpul, le puteți curăța cu ajutorul mașinii de spălat rufe. Pur și simplu puneți jucăriile într-un plasă măruntă (o puteți cumpăra din orice magazin cu obiecte de uz casnic) și porniți mașina la un ciclu prelungit de spălare.

CURĂȚAREA PETELOR IMPOSIBIL DE CURĂȚAT

Ah, acești mici artiști cu markere permanente, care adoră să deseneze pe podea și pereți! Doar spălarea urmelor de carioci necesită mult timp și efort. Totuși există câteva soluții rapide pentru această problemă:

Ca să curățați petele de marker permanent, aplicați pastă de dinți pe o cârpă umedă (cele mai potrivită sunt cârpele din microfibră) și frecați desenul.

De asemenea, petele de marker pot fi curățate ușor cu ajutorul oricărui spray (fixativ pentru păr, deodorant). Pulverizați-l pe „capodopera” de pe perete, după care pur și simplu ștergeți-l cu apă.
Încă o modalitate de îndepărtare a desenelor de pe pereți presupune utilizarea banalului bicarbonat de sodiu și a unui burete. Presărați bicarbonatul de sodiu pe burete, frecați desenul și spălați totul cu apă.
Acum pereții dumneavoastră sunt curați și în curând vor fi acoperiți cu noi capodopere.

CURĂȚAREA OJEI

Dacă ați spart întâmplător un flacon cu ojă, atunci, pe lângă pierderea nuanței preferate, veți obține o pată, pe care este practic imposibil de o îndepărtat. Însă există câteva șiretlicuri:

Cât încă oja vărsată pe pânză nu s-a uscat, o puteți îndepărta turnând acetonă peste ea și lăsându-o să acționeze timp de un minut. Apoi ștergeți pata cu un prosop de hârtie, iar resturile — cu o radieră.
Iar dacă oja a reușit să se usuce, stropiți-o cu fixativ pentru păr, după care frecați-o cu apă caldă cu săpun.
Iar dacă oja s-a vărsat pe covor? Nu, este prea devreme să-l trimiteți la țară. Turnați puțină soluție de îndepărtat petele pe covor, după care frecați pata de ojă cu o cârpă umedă.

CURĂȚAREA CUPTORULUI CU MICROUNDE

Cu ajutorul acestui truc curățarea cuptorului cu microunde va dura doar 5 minute. Tăiați lămâia, puneți-o într-o ceașcă și adăugați scorțișoara. Așezați ceașca în cuptorul cu microunde și porniți-l la puterea maximă pentru 5-10 minute. Lămâia va contribui la curățarea și dezinfectarea dispozitivului (va fi suficient să-l ștergeți cu o cârpă), iar scorțișoara va înlătura mirosurile neplăcute.

BUCĂTĂRIA PUR ȘI SIMPLU STRĂLUCEȘTE

Pentru ca curățenia din bucătărie să nu dureze câteva ore, utilizați acest truc simplu. Combinați bicarbonatul de sodiu cu ulei până veți obține o pastă densă. Aplicați acest amestec pe petele tari de grăsime și lăsați-l să acționeze timp de 5-10 minute. Apoi pur și simplu ștergeți petele cu o cârpă înmuiată în soluție de detergent.

UITAȚI DE PRAF

Există un șiretlic, datorită căruia nu veți fi nevoiți să ștergeți praful peste fiecare oră. Aplicați câteva picături de ulei pe un prosop de hârtie și ștergeți raftul prăfuit. Apoi ștergeți-l încă o dată cu un prosop de hârtie uscat. Pe raft va rămâne un strat subțire de ulei, care va respinge praful și va oferi mobilei strălucire.