A crescut enorm și este plin de bule de aer – focaccia cu usturoi! Simplă și foarte gustoasă!

Această lipie italiană este o adevărată savoare aromată, aerată și crocantă! Alegeți umplutura preferată și pregătiți acest deliciu pentru cei dragi. Cu siguranță, nimeni nu va rămâne indiferent față de gustul său.

INGREDIENTE:

– 260 g de făină;

– 200 ml de apă;

– 15 ml de ulei de măsline;

– 4 g de sare;

– 2 g de drojdie uscată;

Pentru umplutură:

– 70 g de usturoi;

– 20 ml de ulei de măsline;

– 1 g de sare;

– piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un bol adânc, încorporați apa cu drojdia uscată.

2. După aceasta, adăugați făina și sarea și amestecați ingredientele cu o spatulă. Veți obține un aluat foarte moale și lipicios.

3. Turnați uleiul peste el și continuați procesul de amestecare cu spatula. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul obținut să dospească timp de 30 de minute.

4. Întindeți fiecare latură a bilei de aluat dospit și aduceți-o deasupra, astfel pliindu-l de câteva ori. Acoperiți din nou bolul cu o folie alimentară și mai lăsați aluatul să crească timp de 20 de minute.

5. După aceasta, repetați încă o dată procedura de întindere și pliere, acoperiți-l cu folie și puneți-l în frigider peste noapte.

6. A doua zi, dezveliți aluatul și transferați-l direct în tava unsă cu ulei de măsline. Pliați-l de 3 ori pe lungime, apoi pe lățime și lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute. După aceasta, puneți aluatul în cuptorul cu lumina aprinsă și lăsați-l să mai dospească timp de 1-2 ore.

7. Pregătiți umplutura: feliați usturoiul într-o tigaie. Asezonați-l cu sare, piper negru măcinat și adăugați uleiul de măsline. Puneți tigaia pe foc și căliți usturoiul, până când se va înmuia puțin. După aceasta, turnați umplutura într-un bol și lăsați-o să se răcească.

8. Stropiți aluatul dospit cu ulei de măsline, de asemenea, ungeți-vă și mâinile cu ulei. Apăsați aluatul din loc în loc cu vârful degetelor, formând adâncituri.

9. Turnați umplutura de usturoi deasupra bulelor formate.

10. Coaceți focaccia în cuptorul preîncălzit până la 230°C, timp de 20-25 minute.

11. Scoateți pâinea din cuptor și transferați-o pe un tocător. Tăiați-o în bucăți porționate și savurați-o cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New