A răspândit aroma în toată casa – rețetă simplă de prăjitură cu brânză de vaci! Nu lăsa pe nimeni indiferent!

Dacă sunteți în căutarea unei prăjituri cu brânză și bezea delicioase și ușor de preparat, atunci această rețetă este exact ce aveți nevoie! Veți avea nevoie doar de câteva ingrediente simple și de puțin timp la dispoziție. Prăjitura cu brânză și bezea este o adevărată desfătare pentru papilele gustative. Aroma ei îmbietoare va umple toată casa și va aduna familia la bucătărie! Vă recomandăm cu drag să o încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 650 g de făină;

– 500 g de unt;

– 200 g de zahăr;

– 6-7 gălbenușuri de ouă;

– 1 linguriță de praf de copt;

– jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;

– coaja de la o jumătate de lămâie;

– 2-3 linguri de suc de lămâie;

Pentru umplutură:

– 1000-1200 g de brânză de vaci;

– 1 linguriță de esență de vanilie;

– 150 g de zahăr;

– coaja de la o jumătate de lămâie;

– 1 ou;

Pentru bezea:

– 7 albușuri de ouă;

– 350 -400 g de zahăr;

– 4-5 picături de suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, separați albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le veți folosi în aluat, iar albușurile pentru bezea.

2. Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol încăpător. Luați bucata de unt și dați-o prin răzătoarea cu găuri mari, înmuindu-l periodic în făină, ca să-l puteți răzui mai bine. Frecați ingredientele foarte bine cu mâinile, astfel încât să obțineți un aluat fărâmicios.

3. După aceasta, adăugați zahărul, gălbenușurile de ouă, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, coaja și sucul de lămâie. Amestecați puțin cu furculița, după aceasta frământați aluatul cu mâinile. Acesta trebuie să fie moale și nelipicios.

4. Luați o tavă curată și uscată de cuptor cu dimensiunile de 38×30 cm. Adăugați aluatul în ea și răspândiți-l cât mai uniform, modelând și o mărginuță.

5. Pregătiți umplutura: adăugați brânza de vaci, zahărul, oul, esența de vanilie și coaja de lămâie într-un bol adânc. Amestecați ingredientele foarte bine cu o furculiță, până la omogenizare.

6. Distribuiți umplutura de brânză peste blatul din tavă.

7. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 15-20 de minute.

8. Pregătiți bezeaua: Bateți albușurile de ouă cu mixerul pornit la viteză medie, până când veți obține o compoziție spumoasă. Apoi începeți să adăugați treptat zahărul. După ce-l veți încorpora, adăugați sucul de lămâie, măriți viteza mixerului până la cea maximă și bateți ingredientele până când se vor transforma într-o compoziție densă, care ia forma telului.

9. Transferați compoziția obținută într-un poș de silicon. Montați o duză cu vârful tăiat și decorați toată suprafața prăjiturii cu bezea.

10. Coaceți prăjitura timp de încă 15-20 de minute la temperatura de 170°С. Bezeaua se va întări puțin, însă va rămâne moale și delicată în interior.

11. Tăiați prăjitura în bucățele porționate și serviți-o cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New