Această metodă de pregătire a peștilor este mult mai rapidă decât prăjirea pe tigaie! O folosesc mereu când am mai mulți pești!

Astăzi am cumpărat 3 pești și îi voi pregăti la cuptor, deoarece este mult mai rapid. Pe lângă aceasta, rețeta permite și pregătirea garniturii în același timp. Totul este simplu, delicios și rapid! Vă recomand să încercați și dvs. această rețetă la cină!

INGREDIENTE:

– 3 pești;

– 1 linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– 1 lingură de boia de ardei dulce;

– 1 linguriță de usturoi pasat;

– 1 linguriță de condiment pentru pește;

– jumătate de cană de suc de lămâie;

– 4 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– ceapă, cartofi, morcov, lămâie și roșii (după gust);

– 1 linguriță de unt pentru fiecare pește;

– ierburi aromatice.

MOD DE PREPARARE:

1. Eviscerați peștii, curățați-i bine de solzi, îndepărtați-le părțile necomestibile, apoi spălați-i bine. După aceasta, realizați niște incizii cu lama cuțitului pe suprafața lor.

2. Pregătiți amestecul de condimente: combinați sucul de lămâie (un sfert de cană) și uleiul vegetal cu sarea, piperul negru măcinat, boiaua de ardei dulce, usturoiul trecut prin presă și condimentul pentru pește într-un recipient potrivit.

3. Luați o pensulă și ungeți peștii atât pe exterior, cât și pe interior cu sosul obținut. Lăsați-i să se marineze timp de 30 de minute.

4. Pregătiți legumele necesare pentru garnitură și puneți-le pe o tavă de cuptor. Presărați-le cu condimentele dvs. preferate, apoi așezați peștii peste ele.

5. Introduceți câte un cubulețe de unt și câteva crenguțe de ierburi aromatice în fiecare pește (noi avem mărar). De asemenea, adăugați câteva rondele de ceapă și lămâie în fiecare. În final, stropiți peștii cu un sfert de cană de suc de lămâie. Iar dacă v-a mai rămas marinadă, puteți-i să-i mai ungeți și cu ea.

6. Acoperiți tava cu staniol și dați-o la cuptor. Coaceți peștii la temperatura de 240°C, timp de 25 minute. Apoi îndepărtați staniolul și mai coaceți-i timp de 10 minute fără de el.

7. Savurați peștii obținuți cu multă plăcere, alături de o garnitură pe măsură. Noi avem un orez foarte delicios pentru ei și legumele din tavă, desigur!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New