Această rețetă este o adevărată descoperire – minimum timp și ingrediente!

Bezele de ciocolată – atât de gustoase, încât vor deveni deliciul dumneavoastră preferat! Iar rețeta este simplă și rapidă!

INGREDIENTE:

– 10 gr de gelatină + 70 ml de apă;

– 220 gr de zahăr + 50 ml de apă;

– 90 gr de ciocolată (70%);

– vanilie – opțional.

Pentru presărare:

– 1 lingură de zahăr pudră;

– 1 lingură de cacao;

– 1 lingură de amidon de porumb.

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați gelatina cu apă rece și o lăsați să se umfle, până devine moale și fără granule tari.

Sfat. Pentru gelatina instant așteptați 10 minute, iar pentru gelatina obișnuită – 40-50 de minute.

2. După ce gelatina s-a umflat, topiți ciocolata într-o cratiță cu fund gros la foc minim, amestecând, sau la cuptorul cu microunde în reprize scurte a câte 15 secunde, amestecând foarte bine după fiecare. Lăsați ciocolata să se răcorească puțin.

3. Ungeți forma (11*24 cm) și o bucată de folie alimentară cu ulei, folosind pensula sau un șervețel de hârtie, care va îmbiba excesul de ulei.

4. Turnați apa în cratița cu zahăr, o puneți la foc mediu și așteptați până toate cristalele de zahăr se topesc și siropul dă în clocot. Este foarte important ca toate cristalele de zahăr să se topească, pentru ca mai apoi bezelele să nu fie umede. Puteți verifica în felul următor: înclinați cratița și treceți cu spatula.

Sfat. Nu schimbați cantitățile de gelatină, zahăr și apă, doar cantitatea de ciocolată poate varia. Dacă doriți, puteți folosi zahăr pudră și va fi nevoie doar să așteptați până siropul va începe să fiarbă.

5. Când zahărul e topit pe jumătate, încălziți gelatina la cuptorul cu microunde sau la bain marie, cât să devină lichidă. Adăugați puțină vanilie și țineți vasul cu gelatină deasupra cratiței cu aburi, pentru ca să se păstreze lichidă.

6. Turnați siropul fierbinte în fir subțire în vasul cu gelatină caldă și lichidă, amestecând constant cu mixerul la viteză mică pe parcursul primului minut, apoi setați viteza maxima și bateți amestecul timp de încă aproximativ 10 minute. Compoziția se va răci treptat și va deveni mai pufoasă și mai deschisă la culoare. E nevoie să bateți bine compoziția, încât paletele să se rotească cu greu. Ea trebuie să-și mențină bine forma, iar desenul de la palete nu trebuie să dispară de pe suprafață.

7. Adăugați jumătate de cantitate de ciocolată și amestecați rapid cu mixerul, până la omogenizare. Apoi adăugați ciocolata rămasă și mai amestecați o dată repede cu mixerul, iar la final cu spatula.

8. Transferați compoziția în forma pregătită și nivelați stratul. Lucrați rapid, pentru că ea se întărește. Apoi acoperiți la contact cu folia unsă cu ulei și dați forma la frigider pentru 2-3 ore.

9. Combinați ingredientele pentru presărare și cerneți jumătate de amestec pe tocător.

10. Treceți cu spatula de silicon pe marginile blatului de bezea, apoi îl scoateți atent din formă.

11. Așezați blatul pe tocător, îl presărați cu amestecul rămas pentru presărare pe toate părțile și îl tăiați cuburi.

Bezelele au o structură densă. Această variantă interesantă va fi pe placul amatorilor de ciocolată și nu numai. Desertul nu este foarte dulce, gustul fiind echilibrat de ciocolata amăruie. Păstrați bezelele la temperatura camerei, dar acoperiți-le ca să nu se usuce la suprafață, dacă doriți să fie moi, sau la frigider, dacă preferați să fie mai dense.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!