Această soluție va reînvia instantaneu orice orhidee uscată! De acum încolo, nu veți mai arunca astfel de plante!

Astăzi vom reanima această orhidee, care s-a ofilit complet și vă vom prezenta și dvs. pașii pe care îi vom urma.

Veți avea nevoie de:

– 3 căței de usturoi;

– 1 l de apă;

– 1 lumânare.

Pași de urmat:

1. Îndepărtați toate frunzele și rădăcinile uscate ale orhideei.

2. Tăiați tija plantei până aproape de rădăcini, astfel încât să își concentreze forțele pentru a dezvolta muguri noi. Sigilați tăietura cu ceară topită de la o lumânare. Apoi clătiți butucul obținut sub jet de apă curată.

3. Tăiați mărunt cățeii de usturoi și lăsați-i la infuzat într-un litru de apă timp de o zi.

4. În acest timp, puneți butucul de orhidee într-un pahar, acoperiți-l și lăsați-l într-un loc răcoros.

5. A doua zi, strecurați soluția de usturoi printr-o sită.

6. Înmuiați rădăcinile plantei în soluția obținută timp de 20 de minute. Apa rămasă o voi folosi pentru a pulveriza alte orhidee, pentru a le proteja de insecte și ciuperci.

7. După 20 de minute, plantați orhideea într-un ghiveci cu scoarță uscată de pin. Aceasta va absorbi umiditatea din rădăcini și va împiedica putrezirea. Puneți ghiveciul într-un loc răcoros pentru o săptămână, fără udare.

8. După aceasta, udați orhideea și puneți-o într-un loc cu temperatura de 20-25°C, fără să fie expusă la razele directe ale soarelui.

9. Aveți grijă să o pulverizați regulat cu apă, ca să poată să își revină mai rapid.

10. O săptămână mai târziu, utilizați 3 ml de apă de ghimbir amestecată cu 1 l de apă curată și udați planta. Repetați această udare la fiecare 10 zile.

*Apa de ghimbir este considerată un îngrășământ organic foarte bun. Aceasta ajută foarte bine la stimularea creșterii plantelor tinere.

11. O lună mai târziu, orhideea va dezvolta rădăcini noi și câteva frunzulițe. Continuați să o îngrijiți mai departe în modul obișnuit.

Spor la grădinărit!