Această ustensilă se găsește în fiecare bucătărie, însă doar 4 din 10 gospodine o utilizează 100%!

Puține ustensile sau dispozitive culinare (îndeosebi cele contemporane) au un singur domeniu de aplicare. De exemplu, utilizând un burete obișnuit pentru spălarea vaselor, un grădinar pasionat poate să inducă încolțirea semințelor de plante, iar o croitoreasă își poate păstra acele de cusut într-un loc potrivit.

În acest articol vă vom povesti despre un alt obiect, care este absolut necesar în bucătărie — curățitorul de legume. Având în vedere denumirea sa, este clar că această ustensilă se folosește pentru curățarea cojii de pe legume și fructe. Structura ei deosebită, cu lamă ascuțită, permite îndepărtarea economică a stratului superficial. Această ustensilă se folosește mai rapid și mai confortabil decât un cuțit obișnuit.

Există diverse modele de curățitoare, însă cel mai popular este modelul în formă de Y, care, apropo, a fost inventat încă în 1947. Aparent, acest obiect obișnuit ascunde multe secrete. Haideți să le aflăm pe cele mai interesante dintre ele!

CUM POATE FI UTILIZAT CURĂȚITORUL DE LEGUME?

1. PENTRU TĂIEREA CEPEI ÎN FÂȘII SUBȚIRI

Rapid și îngrijit. Am vrea să spunem că și fără lacrimi…

2. PENTRU TOCAREA ÎNGRIJITĂ A VERZEI

Varza tocată în fâșii subțiri este mai apetisantă și se prepară de 2 ori mai repede.

3. PENTRU OBȚINEREA FELIILOR SUBȚIRI DE DOVLECEL

Le puteți folosi pentru pregătirea rulourilor apetisante din legume și decorarea salatelor cu floricele.

4. PENTRU PREGĂTIREA LEGUMELOR, CARE URMEAZĂ SĂ FIE USCATE

Feliuțele îngrijite, cu grosimea egală, de legume și fructe se usucă mai repede și mai uniform, mai ales dacă este vorba de rădăcinoase: țelină, pătrunjel sau morcov.

5. PENTRU TĂIEREA ESTETICĂ A AVOCADO-ULUI

Vreți să reproduceți capodoperele cu feliuțe subțiri de avocado, care apar pe imaginile de pe Instagram? Păi, nimeni nu vă oprește! Doar să aveți curățitorul de legume la îndemână.

6. PENTRU TĂIEREA COJII DE PE CITRICE

Dacă aveți un curățitor de legume în bucătărie, nu veți mai avea nevoie de un cuțit special pentru curățarea cojii citricelor.

7. PENTRU OBȚINEREA FULGILOR DE CIOCOLATĂ

Deserturile dumneavoastră se vor transforma în capodopere!

8. PENTRU FELIEREA BRÂNZETURILOR TARI

Curățitorul de legume este singura soluție pentru unele tipuri de brânzeturi, precum parmezanul sau brunost (brânză norvegiană).

9. PENTRU TĂIEREA MERELOR, PE CARE LE VEȚI INCLUDE ÎN DECORUL UNEI TARTE SAU PRĂJITURI

Oare cine ar rezista în fața unei asemenea copturi? Apropo, această frumusețe poate fi realizată destul de ușor cu ajutorul curățitorului de legume.

10. PENTRU TĂIEREA FELIILOR SUBȚIRI DE SALAM CRUD-AFUMAT

Nu veți găsi o feliere mai delicată!

Iar voi cunoașteți trucuri cu utilizarea acestui obiect folositor? Prieteni, vă rugăm să ni le împărtășiți și nouă!

New