Acest aluat este simplu dar moale ca puful! Nu veți găsi unul mai bun pentru pateuri!

Vă prezentăm rețeta unui aluat foarte bun pentru pateuri, care se combină bine cu orice fel de umplutură. Acesta iese puhav și rămâne moale chiar și în a doua zi. Vă recomandăm să-l încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 1 pahar de apă caldă;

– 1 pahar de lapte cald;

– 2 ouă;

– 2 linguri de zahăr;

– jumătate de lingură de sare;

– 1 pachețel de drojdie uscată (10 g);

– jumătate de pahar de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 800-900 g de făină;

Pentru umplutură:

– 1 varză;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– boia de ardei dulce (după gust);

– 2 frunze mici de dafin;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

*Paharul nostru are 200 ml.

*Umplutura o puteți alege după bunul plac.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: bateți ouăle într-un bol adânc. Adăugați laptele și apa caldă, uleiul vegetal, sarea, zahărul și drojdia uscată. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. Începeți să adăugați treptat făina cernută din timp. Inițial, amestecați aluatul cu lingura, apoi treceți la frământatul cu mâinile. Trebuie să obțineți o bilă omogenă și moale de aluat nelipicios. Puneți-l într-o pungă de plastic și dați-l la frigider pentru 40 de minute.

3. Pregătiți umplutura: tăiați ceapa decojită în formă de cubulețe, dați morcovul prin răzătoarea cu găuri mari și tăiați varza în formă de fideluță. Presărați varza cu sare și amestecați-o bine cu mâinile, ca să se înmoaie un pic.

4. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Puneți ceapa în ea, prăjiți-o până când va deveni transparentă, apoi adăugați morcovul și prăjiți legumele până când vor deveni moi.

5. Adăugați varza și prăjiți-o și pe ea – mai întâi sub capac timp de câteva minute, ca să lase zeamă, apoi fără, până când va fi semi-prăjită. În final, asezonați-o cu sare, boia de ardei dulce, piper negru măcinat și doua frunze mici de dafin. Amestecați și mai lăsați-o pe foc timp de 1 minut. Apoi stingeți focul și lăsați-o să se răcească.

6. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în biluțe de aceeași greutate, lucrând pe masa presărată cu făină. După aceasta, modelați pateurile, umplându-le cu umplutura de varză. Puneți-le pe un platou înfăinat cu „cusătura” în jos.

7. Prăjiți pateurile într-o tigaie încăpătoare cu ulei încins, până când se vor rumeni frumos pe ambele părți.

8. Scoateți-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie și savurați pateurile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!