Acest stimulator de creștere trebuie să fie cunoscut de fiecare grădinar! Este eficient pentru plantele de interior, exterior și flori!

Dacă sunteți pasionați de cultivarea unor legume ecologice, credem că sunteți mereu în căutarea unor soluții naturale și a unor modalități noi de a îmbunătăți creșterea plantelor dvs. Și să știți că există multe suplimente care nu sunt dăunătoare și pot încuraja plantele să crească mai bine și să fie foarte roditoare.

Astăzi vă vom prezenta un stimulent excelent de creștere pentru plante și flori, fiind reprezentat de un ingrediente pe care orice gospodină îl are în bucătărie – drojdia.

Drojdia este un ajutor excelent în nutriția plantelor, deoarece stimulează creșterea acestora. Ea conține mulți substanțe nutritive, cum ar fi vitamine din grupul B, hormoni vegetali și minerale, potasiu și magneziu.

Hrănirea plantelor cu drojdie este eficientă în toate etapele de dezvoltare, deși se aplică cel mai des la plantare, deoarece întărește sistemul radicular.

Mod de preparare a rețetei de fertilizant pe bază de drojdie:

1. Amestecați 50 g de drojdie proaspătă și 3-4 linguri de zahăr în 1 l de apă caldă sau lapte. Asigurați-vă că apa nu este prea fierbinte, deoarece va distruge ciupercile. Lăsați amestecul să se fermenteze timp de aproximativ 2 ore.

2. Apoi diluați-l cu 50 l de apă curată. Udați plantele cu soluția obținută!

Notă: Dacă folosiți drojdie uscată, atunci diluați 8 g de drojdie și câteva linguri de zahăr în 1 l de apă. 

Spor la grădinărit!