Aceste 10 plante de interior se vor simți bine chiar și într-o cameră de baie fără geam. Niciodată nu m-aș fi gândit că…

1.Sansevieria

Cunoscută sub numele de ”limba soacrei”, această plantă purifică foarte bine aerul și este una din plantele care nu au nevoie de multă umiditate și lumină pentru o viață confortabilă. Este folosită pe larg ca plantă decorativă atât în interior, cât și în exterior.

Dacă nu vă considerați un florar bun, adică nu vă reușește să creșteți flori, atunci puteți să vă procurați o sansevieria. Această floare poate să tolereze orice atitudine nepăsătoare față de ea și poate crește perfect chiar și în camera de baie.

2.Aloe vera

Chiar dacă aloe vera are nevoie de o anumită cantitate de lumină, totuși se poate arde de la prea mult soare, ceea ce o face un candidat excelent pentru baie.

3.Platycerium – Cornul cerbului

Această plantă seamănă cu coarnele unui cerb matur. Datorită aspectului său neobișnuit, planta deseori este folosită pentru decorul de interior. Astfel, în design apare un element special și cel mai important, această plantă pur și simplu adoră umiditatea ridicată. Deci, dacă vă gândiți cu ce ați putea decora camera de baie – neapărat dați atenție platycerium-ului.

Însă, țineți cont de faptul că, chiar dacă acest ghiveci este destul de nepretențios în îngrijire, totuși are nevoie de lumină. Dar puteți rezolva această problemă, în caz că nu aveți o fereastră în baie, folosind surse suplimentare de lumină.

4.Senecio Herreanus – Șir de mărgele

Dacă căutați o plantă suculentă necapricioasă, merită să alegeți anume Șirul de mărgele. Pe lângă faptul că nu solicită multă grijă, această floare interesantă se încadrează minunat în mediul înconjurător. Întinzându-se peste marginile ghiveciului sau ale coșului agățat, frunzele verzi sub formă de boabe ale Senecio Herreanus seamănă cu un colier de mărgele, iată de ce în popor i se spune ”Șir de mărgele”.

Floarea nu este pretențioasă în îngrijire și se potrivește camerei de baie. Însă această plantă suculentă se consideră a fi puțin toxică, de aceea ar trebui să renunțați să o creșteți, în caz că aveți copii mici și animale de companie.

5.Bambus

Bambusul este una din plantele lumii care cresc cel mai rapid. Acest moment contează dacă ați hotărât să folosiți bambusul în calitate de plantă ornamentală în baie. Există modalități de a controla creșterea bambusului, spre exemplu, puteți crea diverse construcții interesante.

Dar bambusul nu poate fără lumină, deci trebuie să-i creați iluminare suplimentară, care se va potrivi majorității plantelor din camera de baie. Lămpile speciale pentru plante conțin componente roșii și albastre, și, în comparație cu lămpile obișnuite, care le utilizăm în casă, pot fi conectate un timp destul de îndelungat, fără a crea exces de căldură pentru plante.

6.Zamioculcas zamiifolia

Este imposibil să omorâți această plantă. Pentru că are nevoie de foarte puțină apă și nu este deloc capricioasă. Într-un timp scurt, floarea zamioculcas a reușit să câștige o popularitate mare și să devină pentru multe persoane cea mai preferată plantă de interior, fiind nepretențioasă și îmbinându-se foarte bine cu orice design de apartament sau de oficiu.

Iar datorită faptului că poate crește chiar și cu puțină lumină, planta este perfectă pentru baie.

7.Chlorophytum

Chlorophytum devine din ce în ce mai popular datorită frumuseții frunzelor și fiind ușor de îngrijit. Pentru a menține dezvoltarea chlorophytum-ului, puteți tăia lăstarii noi, astfel încât planta să nu-și piardă forma.

Chlorophytum-ul este una dintre cele mai bune plante care curăță aerul de resturile de produse chimice de uz casnic. Și acesta este un alt motiv pentru a o păstra în baie.

8.Orhidee

Unele orhidei, de exemplu, phalaenopsis, fiind bine iluminate, de asemenea pot servi ca decor al camerei de baie. În mediul natural, acestea sunt plante epifite cu rădăcini aeriene care cresc în păduri umede pe trunchiuri de copaci. Condițiile din baie pentru ele sunt destul de potrivite.

9.Feriga

În prezent, feriga crește peste tot! Se întâlnește atât de des, încât nu mai este deja o plantă deosebită. Popularitatea ferigei se datorează faptului că este foarte frumoasă și nepretențioasă în îngrijire. O astfel de plantă se va acomoda de minune în camera dumneavoastră de baie!

Lumina și umiditatea filtrate o va face să se simtă ca în pădure, deci să crească și să se dezvolte bine. Iar frunzele ei deosebite vă garantează că camera dumneavoastră  de baie niciodată nu va fi plictisitoare!

10.Dracaena

Dracaena este de mai multe soiuri, dar toate suferă de lipsa de umiditate, acest lucru se manifestă prin vârfurile uscate maro ale frunzelor. Vă pare cunoscut? Umiditatea naturală a băii poate fi un argument excelent pentru a crește dracaena anume în baie.

Ne vom bucura dacă ne veți povesti despre prietenii dumneavoastră verzi de interior și dacă aveți în camera de baie loc și pentru ghiveciuri.

Spor la grădinărit!