Aceste 9 greșeli pot strica gustul mâncării gătite de dumneavoastră!

9 greșeli din timpul curățării și spălării, care pot să strice gustul mâncării dumneavoastră! Pregătirea ingredientelor și gătitul mâncării necesită timp și efort. Însă toate acestea pot fi zadarnice, dacă gustul mâncării va fi influențat negativ de anumiți factori. Dar o asemenea evoluție a evenimentelor poate fi evitată complet, dacă veți lua în considerație câteva sfaturi simple!

Aceste 9 greșeli pot strica gustul mâncării gătite de dumneavoastră! Haideți să aflăm mai multe lucruri despre ele!

1. CUPTORUL MURDAR.

Dacă ați spălat rău cuptorul și au rămas resturi alimentare pe suprafața lui, mirosurile vor influența rezultatul final al sarcinilor dumneavoastră culinare. De aceea, este important să curățați cuptorul cu microunde și cuptorul de la aragaz cât mai bine!

2. ADĂUGAȚI PREA MULT DETERGENT ÎN MAȘINA DE SPĂLAT VASELE.

Folosirea unei cantități mari de detergent poate împiedica spălarea adecvată a vaselor în mașina de spălat vesela. Este mai bine să utilizați o cantitate mai mică de soluție decât una prea mare!

3. NU SPĂLAȚI DESTUL DE BINE SUPRAFEȚELE DIN BUCĂTĂRIE.

Este foarte important să spălați blatul din bucătărie cu soluție de curățat în fiecare zi. Altfel resturile de mâncare și mirosurile vor influența gustul alimentelor dumneavoastră. Acest lucru se referă atât la blat, cât și la tocătoare.

4. PUNEȚI PRESA DE USTUROI ÎN MAȘINA DE SPĂLAT VASELE.

Cel mai bine ar fi să spălați manual presa de usturoi: cu ajutorul buretelui și cuțitului (pentru zonele greu accesibile). Oricum ea nu va fi curățată optim în mașina de spălat vasele, iar usturoiul poate ajunge pe alte vase!

5. NU UMPLEȚI CORECT MAȘINA DE SPĂLAT VASELE.

Dacă veți umple greșit mașina de spălat vasele, vesela dumneavoastră nu va fi curățată în mod adecvat și va păstra mirosul oricărui produs. Cercetați manualul de utilizare și învățați pașii corecți de umplere a acestui dispozitiv!

6. PUNEȚI CEAUNUL (TUCIUL) ÎN MAȘINA DE SPĂLAT VASELE.

Mașina de spălat vasele va îndepărta rapid importantul strat de protecție a ceaunului și nu va strica doar acest vas, ci și va „aromatiza” celelalte vase din interiorul său!

7. NU CURĂȚAȚI RECIPIENTELE PENTRU PĂSTRAREA PRODUSELOR ALIMENTARE.

Recipientele de plastic pentru păstrarea alimentelor pot să absoarbă mirosurile anumitor produse. Ele trebuie curățate o dată la 4-7 zile, precum celelalte vase: manual, cu o soluție neagresivă de spălat și un burete. Este foarte important să nu puneți plasticul în mașina de spălat vasele. Acest lucru este interzis!

8. NU CURĂȚAȚI GRĂTARUL.

Pregătirea mâncării pe grătar sau pe o tavă, în cuptor, este foarte îmbietoare, dar spălarea ulterioară a resturilor alimentare nu este la fel de distractivă. Însă este într-adevăr necesară! Trebuie să curățați grătarul și tăvile până la starea lor ideală după fiecare utilizare. Altfel următoarea mâncare gătită pe ele nu numai va prezenta mirosuri străine, ci și va fi mai puțin folositoare pentru sănătate!

9. CAFETIERA TREBUIE CURĂȚATĂ DE DEPUNERILE DE CALCAR.

Puțini oameni știu acest lucru: cafetiera trebuie curățată cu apă și oțet cam o dată pe lună. Altfel cafeaua va avea un miros ciudat de calcar. Multe persoane cred că pur și simplu nu au cumpărat un soi potrivit de cafea sau au folosit apă nepotrivită! Dar gustul cafelei este modificat anume de calcar!

Spor la treabă!