Aceste fursecuri fără ouă sunt incomparabile! Crocante, delicate și foarte gustoase!

Biscuiții ”Anzac” își au originea în Australia, dar eu devenit populari în toată lumea! Rețeta va rămâne în familia dumneavoastră pentru totdeauna, deoarece după prima încerca veți fi pur și simplu fascinați de rezultat! Fursecurile sunt crocante, foarte gustoase, sfărâmicioase și fine în același timp! Rețeta extrem de simplă poate fi realizată chiar și de un bucătar începător.

INGREDIENTE (PENTRU 22 DE BISCUIȚI):

-1 pahar de fulgi de ovăz (100 gr);

-1 pahar de nucă de cocos (80 gr);

-1 pahar de făină (140 gr);

-1/2 – 1 pahar de zahăr (noi am folosit 120 gr);

-100 gr de unt;

-2 linguri de miere (75 gr);

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu + 2 linguri de apă clocotită (sau 2 lingurițe de praf de copt);

-coaja rasă de la 1 portocală mare (de lămâie sau alt aromatizator);

-1 linguriță de zahăr vanilat sau 1 praf de vanilie;

-1 praf de sare.

În rețeta originală:

-3/4 pahar de nucă de cocos;

-80 gr de unt;

-1 lingură de miere.

MOD DE PREPARARE:

1.Setați cuptorul la 170-180°С și pregătiți tava de copt.

2.Într-un vas încăpător, amestecați fulgii de ovăz cu nucă de cocos, făină, zahăr, zahăr vanilat și coajă rasă de portocală (nu folosiți partea albă, deoarece are gust amărui).

3.Topiți untul cu miere și luați cratița de la foc.

4.Stingeți bicarbonatul cu apă clocotită, adăugați soluția în vasul cu unt topit și amestecați foarte bine ingredientele. Compoziția va începe să facă spume, deoarece are loc reacția dintre bicarbonat și miere.

5.Faceți o adâncitură în ingredientele uscate, turnați compoziția fierbinte și amestecați bine cu lingura. Aluatul final pare sfărâmicios, dar dacă îl strângeți în mână, el își menține forma.

6.Opțional, adăugați 1 praf de sare și mai amestecați o dată.

7.Modelați biluțe cât o nucă sau de orice mărime doriți și le așezați pe tavă, păstrând distanța între ele, pentru ca biscuiții să nu se lipească între ei în timpul coacerii.

Sfat. De asemenea, puteți aplatiza ușor biluțele și biscuiții vor fi plați.

8.Coaceți fursecurile biluțe timp de 14 minute, iar cele plate timp de 9-10 minute. Ele vor fi moi și rumene. Le transferați pe grătar și le lăsați să se răcească complet.

Serviți cu un pahar de lapte rece sau o ceașcă de ceai fierbinte, biscuiții vor dispărea de pe farfurie cât ați clipi din ochi! Vă vor cuceri prin gustul minunat și modul simplu de preparare. Fursecurile au o crustă crocantă și o structură moale în interior, iar coaja aromată de portocală este cât se poate de potrivită!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!