Aceștia sunt cei mai buni ardei umpluți pe care i-am gustat vreodată! Am luat rețeta de la un bucătar din Turcia!

Cu siguranță, puține gospodine au încercat această rețetă de ardei umpluți. Așa că am decis să o împărtășim tuturor. Este deosebită de rețeta tradițională, însă ardeii ies foarte savuroși și suculenți. Iar crusta de aluat, le conferă un farmec aparte.

INGREDIENTE:

– 4 ardei grași;

– un ou (pentru ungere);

– semințe de susan;

Pentru aluat:

– 80 ml de apă;

– jumătate de linguriță de sare;

– 1 ou;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 250-270 g de făină;

– 50 g de unt;

Pentru umplutură:

– 300 g de carne;

– 2 cepe;

– 50 g de grăsime de vită;

– câteva crenguțe de mărar și pătrunjel;

– sare și condimente după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa într-un bol adânc. Adăugați sarea, oul și uleiul vegetal. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unei spatule.

2. Adăugați făina și frământați aluatul cu mâinile. Acesta trebuie să iasă moale, omogen și nelipicios. Puneți-l într-o pungă de plastic și lăsați-l să se „odihnească” pe masă timp de 10 minute.

3. Presărați masa cu făină și întindeți bila de aluat cu ajutorul sucitorului într-o foaie foarte subțire, de formă dreptunghiulară. Tăiați-o în două pe lungime și ungeți una dintre jumătăți cu unt moale. Apoi puneți cea de-a doua bucată de aluat deasupra.

4. Ungeți și foaia de deasupra cu unt, apoi rulați-le pe ambele într-un rulou compact (pe lungime). Rulați-l în formă de spirală, puneți-l într-o pungă de plastic și dați-l la congelator pentru 15 minute.

5. Pregătiți umplutura: puneți carnea și grăsimea de vită tăiată în formă de cubulețe într-un vas adânc. Adăugați cepele și verdeața tocată mărunt, precum și condimentele preferate. Amestecați ingredientele cu o lingură. Umplutura este gata.

6. Tăiați partea de sus a ardeilor grași și curățați-i de semințe și cotoare. Noi vom avea nevoie doar de partea de jos a acestora, așa că spălați-i și puneți-i la scurs.

7. Luați câte un ardei și umpleți-l cu umplutura de carne, compactând-o bine cu lingura.

8. Scoateți aluatul din congelator și împărțiți ruloul în patru bucăți egale.

9. Luați câte o bucată de aluat, puneți-o „în picioare” și aplatizați-o cu palma, astfel încât să obțineți o turtiță. Acoperiți-le cu o pungă de plastic.

10. Înfăinați masa și întindeți fiecare turtiță de aluat într-o foaie rotundă și subțire.

11. Luați câte un ardei și puneți-l în centrul foilor de aluat, cu umplutura în jos. Adunați marginile aluatului deasupra lui. Lipiți-le bine împreună.

12. Puneți ardeii în aluat pe o tavă (cu „cusătura” în jos) și ungeți-i cu un ou bătut, apoi presărați-i cu semințe de susan. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 35-40 de minute.

13. Scoateți deliciul obținut din cuptor și savurați-l cu multă plăcere!

Ardeii au iești foarte gustoși. Umplutura a lăsat o zeamă foarte aromată, care s-a păstrat în ardei și nu a curs nicăieri, aluatul a ieșit firav și foarte gustos. Iar împreună, aceste două componente formează un duet perfect!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New